Bajnokok Ligája

Ha kimondom, amit gondolok, vége a pályafutásomnak - Mourinho

A Real Madrid portugál trénere szerint az UEFA nem ad esélyt a Barcelona ellenfeleinek, amihez az UNICEF-nek vagy a spanyol szövetség elnökének lehet köze.

Mourinho szerint nem volt esélye csapatának - Fotó: AFP

Botrányosra sikerült a Real Madrid-Barcelona Bajnokok Ligája elődöntő, miután Wolfgang Stark játékvezető kiállította Pepét, majd rögtön utána elküldte a kispadtól Jose Mourinhót is. Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a találkozó, mivel a Barcelona emberelőnyben Messi duplájával 2-0-ra nyert, és nagy eséllyel ott lesz a Wembleyben rendezett döntőben. A portugál edzőnek természetesen volt véleménye a történtekről.

„Egy fantasztikus csapatról beszélünk a Barcelona személyében, de nem értem, a bíró miért nem teremtette meg az egyenlő feltételeket. Én a játékvezetőnek nem mondtam semmit, csak nevettem. Ha kimondom, amit gondolok, vége a pályafutásomnak. Reméltük, hogy 0-0-ra lehozzuk a meccset, de Pepe kiállítása utat nyitott a Barcelonának, hogy legyőzzön minket.”

Mourinho nem érti, a Barcelona évek óta miért fejezi be emberelőnyben a fontos BL-mérkőzéseit.

Ugyanez történt két évvel ezelőtt a Chelsea ellen, tavaly az Inter ellen, idén az Arsenal ellen. Tegyük fel a kérdést: miért? Miért Övrebo, Busacca, Stark? Minden elődöntőben ugyanaz történik. Miért nem sikerül soha a döntőbe jutni a Chelsea-nek? Ma bebizonyosodott, hogy nem lesz esélyünk Barcelonában. Az UEFA nem hagyja a csapatokat játszani ellenük. Nem tudom, miért. Talán az UNICEF támogatása miatt, talán Villar (Spanyol Labdarúgó Szövetség elnöke) befolyása miatt az UEFA-ban. Nem értem az egészet. 0-0-nál Lasst Kakára szerettem volna cserélni. Gratulálok a csapatomnak, mindent megtett a jó eredményért.”