Tiltakozás

Az indiai gazdáknak nem kell a Forma-1-es futam

  • VNA

Zavargásokkal fenyegették meg helyi gazdák az október 30-án esedékes Indiai Nagydíjat, amennyiben nem kártalanítják őket megfelelő módon a földek elvételéért.

A Formula 1-es Indiai Nagydíjra épülő versenypálya
A bahreini futam kapcsán idén már átélt egy bizonytalanságot a Formula-1-es világbajnoki sorozat. Október végén úgy tűnik, újabb probléma ütheti fel a fejét, így az egzotikusabb ázsiai helyszínekre vitt futamok kockázata ismét fejfájást okozhat Bernie Ecclestone számára. Ezúttal ugyanis indiai gazdák jelezték azt, hogy nem riadnak vissza attól, hogy fellépésükkel esetleg megzavarják az október 30-ára kiírt első Indiai Nagydíjat, amennyiben a pálya építésére elvett földjükért nem kapnak megfelelő kárpótlást.

„Nem vagyunk a verseny ellen, ugyanakkor a pálya megépítése körüli üzletben úgy érezzük, hogy megvezettek bennünket. Ha nem változik semmi, akkor október 23-án tiltakozó menetet és ülősztrájkot szervezünk a pályán, hogy végre hallgassanak ránk” - nyilatkozta az AFP hírügynökségnek a helyi gazdákat képviselő küldöttség vezetője, Virender Dhada. A gazdák a 350 millió dollárért épített pálya miatt ugyan kaptak már kárpótlást, de annak formáját és összegét keveslik, mivel attól félnek, hogy a verseny létrejötte veszélyezteti eddig megélhetésüket. Az Indiai Nagydíj szervezői egyelőre zsarolásként értékelik a gazdák akcióját, és nem foglalkoznak érdemben a követelésekkel. A szervezők eddig 400 millió dollárt fordítottak a rendezésre, amelyből egymillió dollárt a biztonságra költenek majd.