Spanyol Szuperkupa

Mourinho tönkreteszi a spanyol futballt - Piqué

  • MTI/hatharom

A bajnok FC Barcelona tizedszer nyerte meg a Spanyol Szuperkupát, miután a vasárnapi, idegenbeli 2-2-es döntetlent követően szerdán saját közönsége előtt 3-2-re verte a kupagyőztes Real Madridot. A mérkőzés botrányba fulladt, utána indulatos nyilatkozatok láttak napvilágot.

A mérkőzés botrányba fulladt, utána indulatos nyilatkozatok láttak napvilágot

A találkozó 94. percében a madridi Marcelo brutálisan beleszállt a Barca hétfőn szerződtetett játékosába, Cesc Fabregasba, amiért azonnal kiállították. Óriási lökdösődés alakult ki a pályán, melynek során a hazaiak részéről David Villa, a fővárosiaktól pedig Mesut Özil is piros lapot kapott. A tumultusban José Mourinho, a Real mestere belenyomta ujját Tito Vilanovának, a Barca másodedzőjének a szemébe, majd később a sajtótájékoztatón is sértő megjegyzést tett rá. Tagadta az inzultust és az asszisztens nevére sem emlékezett. "Mi férfiként akarunk játszani, akik nem esnek földre a legkisebb érintéstől" - mondta Mourinho.
   
A barcelonai Xavi nem is fukarkodott a bírálattal: "A Real taktikája szánalmas és szégyenletes volt a futballra nézve, és előnytelen, káros képet alakítanak ki magukról. Marcelo belépőjének semmi köze a labdarúgáshoz."
   
A szintén a katalánokat erősítő Gerard Pique még messzebb ment: "Mourinho tönkreteszi a spanyol futballt. Nem először történik ilyesmi, mindig ugyanazok vesznek részt benne, ezt valahogy meg kell állítani. Nem érhet minden meccs így véget."
   
A Barca-edző Pep Guardiola közölte, hogy Vilanova szeme rendben van, és csak annyit tett hozzá: "A képek magukért beszélnek. Ha nem találunk megoldást, ennek csúnya vége lesz. "Fáj, hogy idáig fajult a helyzet. A magunk részéről mi mindig csak csendben szeretnénk játszani."
   
A katalánok fennállásuk során tizedszer, sorozatban harmadszor hódították el a trófeát. Az első mérkőzés 2-2-es döntetlennel ért véget Madridban.

Marcelo belépője nyomán botrányba fulladt a mérkőzés:

José Mourinho is beszállt a bunyóba: