Felkészülési mérkőzés

Neymar lerendezte Skóciát

A brazil válogatott a Santos fiatal támadójának duplájával győzött Skócia ellen a londoni Emirates Stadionban rendezett felkészülési mérkőzésen. A csatár mindkét félidőben eredményes volt, második gólját büntetőből szerezte.

A brazilok felkészülési mérkőzés lévén felforgatott kezdőcsapattal kezdtek a Emiratesben. Az első helyzet Lucas Leiva nevéhez fűződött, az 5. percben 22 méterről lőtt a Liverpool játékosa, de McGregor kapusnak nem kellett játékba avatkoznia, a labda elszállt a kapu mellett.

Neymart ünneplik a társak - Fotó: AFP
A következő percek a mezőnyjátéké volt, a skótok próbálkoztak elhagyni saját térfelüket. Aztán a 20. minutumban Leandro Damiao fejelhetett, de csak a felső lécet találta el, így maradt a döntetlen.

Howard Webb, a mérkőzés játékvezetője nem adott meg egy jogos büntetőt Brazíliának a 25. percben, amikor Leiva beadását Caldwell röplabdásokat megszégyenítő mozdulattal ütötte ki a pályáról. Az azt követő szögletből Ramires küldte mellé.

A skótok a 35. percben kerültek először helyzetbe, egy beívelt szabadrúgásba Steven Whittaker tette bele a fejét, de a lehetőség Júlio César kapuja mellé szállt. Ezzel szemben a másik oldalon gólt ünnepelhetett a dél-amerikai csapat. Neymar vitte be a labdát a tizenhatoson belülre a 42. percben, és jobb belsővel kilőtte a skót kapu hosszú sarkát (1-0). Ez volt az első félidő utolsó momentuma.


Fordulás után is a skót kapu előtt történtek az érdekesebb akciók. A 47. percben Neymar közel volt a duplázáshoz, de próbálkozása a felső lécen csattant.

Néhány perccel később Elano lövésébe kellett belelépni a skót védelemnek, majd Damaio fejelhetett, de kapu mellé küldte a játékszert. A fordulás utáni harmadik brazil helyzetet Daniel Alves hagyta ki. A Barcelona védője 18 méterről szúrta rá, de nem találta el a kaput.

A 76. percben büntetőhöz jutottak a brazilok, a gólszerzőt buktatták és ő maga állt a labda mögé, majd higgadtan gurított a kapu bal oldalába (2-0). Ezen a ponton a lényegi kérdések eldőltek, a fennmaradó időben már egyik csapat sem erőltette a támadásokat, így maradt a 2-0-s brazil győzelem.

Felkészülési mérkőzés:

Brazília-Skócia 2-0 (1-0)
gólszerző: Neymar (42., 77.)