Bundesliga

Meglepetés a hamburgi rangadón, győzött a St. Pauli - videó

Asamoah fejesével nyert a kiscsapat

A Bundesliga 21. fordulójából elmaradt találkozón nagy meglepetésre a kisebbik hamburgi együttes, a St. Pauli győzött városi riválisa ellen. A meccset eldöntő gólt Gerald Asamoah szerezte fejjel.

Az ötödik perc végén egy szabadrúgás utáni lecsorgó labdából lőtt Demel, de a vendégvédők könnyen mentettek. A Hamburg azonban a következő percekben is odaszögezte a St. Paulit a saját tizenhatosára, de a beíveléseiket rendre tisztázta a hátvédsor. Az első negyedóra végén már a kapusnak is be kellett avatkoznia, Westermann közeli lövésébe vetődött bele.

Ezt követően annyit változott a játék képe, hogy a kiscsapat ki tudott jönni a szorításból, és néhány hosszú labdával ejutottak a hazai kapu közelébe, de ezekben valódi veszély nem volt.

A következő lehetőség csak a 41. percben jött, ekkor Van Nistelrooy a kapu közepe felé fejelt, így Pilquett könnyen védett.

A második félidő sokáig nem hozott eseményt, de aztán nagy meglepetésre a St. Pauli megszerezte a vezetést. Az 59. percben egy szögletet megcsúsztattak a rövid oldalon, a hosszún pedig Asamoah volt a legerőszakosabb, és a kapuba fejelt. (0-1)

A Hamburg becsülettel próbálkozott a folytatásban, hogy kiegyenlítsen, de ez nem sikerült, így a kisebbik csapat tudta megnyerni a városi rangadót. Ilyesmire 33 éve nem volt példa, és győzelmükkel feljöttek a sűrű mezőny 11. helyére.

Asamoah gólja

Bundesliga, pótolt mérkőzés:

Hamburger SV-FC St. Pauli 0-1 (0-0)
gólszerző: Asamoah (59.)