Eurochallenge Kupa

Kikapott Franciaországban a Szolnok

  • MTI

A Szolnoki Olaj 21 pontos vereséget szenvedett a francia Elan Chalon vendégeként a férfi kosárlabda Eurochallenge Kupa nyolcaddöntős szakaszának első fordulójában.

A Szolnok a combsérüléssel küszködő Brandon Gay nélkül érkezett Chalon-sur-Saone-ba, felépült ugyanakkor a novemberben kidőlt Báder Márton. A nyitónegyedben azonban nem a válogatott center, hanem a bolgár Nikolov vitte a prímet a magyar bajnoknál, amely a folytatásban sem hagyta magát lerázni a csoportfavorit ellenféltől. Mivel a nagyszünet előtt a franciák két és fél percig nem találtak a gyűrűbe, félidőben meglepetésre 37-41 volt az állás.
   
Térfélcsere után viszont Pór Péter legénysége torpant meg: fél negyed alatt mindössze két pontot hozott össze, így a tavaly honosított Trotter feljavuló teljesítménye ellenére a házigazdák felzárkóztak, és az utolsó szakasz 54-53-ról indult. A hajrát azonban már nem bírták a Tisza-partiak, a rivális egy 9-0-ás rohammal faképnél hagyta őket, innen pedig már nem volt visszaút, és súlyos vereség lett a vége.   
   
A szolnokiak egy hét múlva a belga Okapi Aalstart fogadják.

Eredmény, J csoport, 1. forduló:
Elan Chalon (francia)-Szolnoki Olaj 85-64 (23-19, 14-22, 17-12, 31-11)
a magyar csapat legjobb dobói: Trotter 18, Nikolov 16
 
A csoport másik mérkőzésén:
Okapi Aalstar (belga)-TB Bonn (német) 98-86