Bundesliga

Bayern-fieszta, Dortmund-bukta

A Dortmund és a Hannover elleni súlyos vereség után talpra állt a Bayern München, a bajorok a Hamburgot ütötték ki 6-0-ra Robben és Ribéry vezérletével a Bundesliga 26. fordulójában. A Dortmund viszont idénybeli harmadik vereségét könyvelhette el, a listavezető a Hoffenheim otthonában égett meg. Győzött a Schalke, és nyolc forduló után a Kaiserslautern is. A Nürnberg Wolfsburg elleni sikerével már nyolc kör óta veretlen.

Bundesliga, 26. forduló:
Hoffenheim-Borussia Dortmund 1-0 (0-0)
Gólszerző: Ibisevic (63.)
A Rhein-Neckar-Arenában unalmas mérkőzésnek lehettek tanúi a szurkolók, a listavezető Dortmund komótosan, ötlettelenül labdázgatott, bár több helyzetig eljutottak, de nem szakadtak meg a gólért. A Hoffenheim szépen tartotta magát, védekezésben és támadában is megállta a helyét Marco Pezzaiuoli együttese.

A gól nélküli első félidő után aztán a második felvonásban egy remekül kidolgozott akcióból megszerezte a vezetést a hazai csapat: Beck jobbról középre adott, az érkező Ibisevic gurított a hálóba (1-0). A bosnyák támadó pályafutása során ötödször játszott a Borussia ellen, és ötödször volt eredményes. Hátrányban már feléledt a Dortmund, de nem jeleskedett a helyzetek kidolgozásában, a Hoffenheim a középpályán erőltette a játékot. Barrios az utolsó pillanatokban pontot menthetett volna, de Starke nagyot védett. A Dortmund szezonbeli harmadik vereségét szenvedte el. A Leverkusen Mainz elleni győzelme esetén 9 pontra zárkózna a fekete-sárgákra.


Bayern München-Hamburger SC 6-0 (1-0)
Gólszerző: Robben (40., 47., 55.), Ribéry (64.), Müller (79.), Westermann (85. - öngól)
Már az első félidőben óriási fölényben futballozott a Bayern, Robben volt a legaktívabb, a Hamburg védői nem bírták az iramot a villámgyors hollanddal, aki főleg az előkészítésben jeleskedett, de a társak elrontották a befejezést. A 36. percben Robben passzát előbb Gomez, majd a kipattanót Müller is a kapufára küldte, de a 40. percben már nem úszta meg Frank Rost a gólt: Robben vette át Ribéry labdáját, majd a bal felsőbe lőtt (1-0).

A holland szélső rögtön a második játékrész eleján megduplázta saját - és a Bayern - góljainak a számát, bal oldali szabadrúgásánál a kapus beadásra számított, a labda a hálóban kötött ki (2-0). 8 percet kellett várni az újabb Robben-találatra: Ribéry gurított be balról, középen Robben laposan a kapuba gurított (3-0). A 64. percben Ribéry meglódult egy kontrával, védőjét lehagyta és a kifutó Rost mellett a az üres kapuba gurított (4-0). A mérkőzés végére teljesen szétesett a Hamburg, egy eladott labdát Ribéry passzolt Hamit Altintophoz, aki Müllerhez továbbított, aki nem hagyta ki a helyzetet (5-0). A hatodikat Westermann jegyzete - Ribéry vágott ki egy szólót a bal odalon, majd elgurította, amibe a védő szerencsétlenül tette bele a labdát (6-0).


A lefújásig már nem változott a helyzet, a Bayern München két súlyos vereség után talpra állt, és önbizalommal várhatja az Inter elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóját. Robben triplázott, Ribéry három gólban volt benne.

Arjen Robben

Schalke 04-Eintracht Frankfurt 2-1 (1-0)
Gólszerző:Jurado (45.- tizenegyesből), Hariszteasz (84.), illetve Tzavelas (70.).

Kaiserslautern-Freiburg 2-1 (1-1)
Gólszerző: Nemec (34.), Hoffer (90.),  illetve Nemec (21. - öngól)

Wolfsburg-Nürnberg 1- 2 (1-1)
Gólszerző: Mandzukic (23.), illetve Wollscheid (45.), Nilsson (90.)

Később:
Werder Bremen-Borussia Mönchengladbach

Vasárnap:
Mainz 05-Bayer Leverkusen 15:30
St. Pauli-Stuttgart 17:30