Átigazolás

Forlán elköszönt az Atléticótól, az Internél folytatja

  • MTI

Diego Forlán négy év után elhagyja az Atlético Madrid labdarúgócsapatát, és az olasz Internazionaléhoz igazol, ahol az Anzsi Mahacskalához távozó Samuel Eto'o pótlása lesz a feladata.

Forlán az Inter csapatánál folytatja"A búcsú mindig nehéz. Négy évet töltöttem Madridban, plusz korábban hármat a Villarrealnál, most pedig... Itt hagyom a kedves embereket, akiket soha nem felejtek el - mondta hétfői sajtótájékoztatóján az uruguayi csatár, aki korábban a Manchester Unitedben is futballozott. - Nagyon várom, hogy milyen lesz Olaszországban. Az biztos, hogy minden új lesz, nagyobb kihívások várnak rám, de remélem, a motivációm is nagyobb lesz. Egy 32 éves játékos nem gyakran kap esélyt arra, hogy az Interhez szerződjön, remélem, megfelelek majd az elvárásoknak."

Forlán - aki sajtóértesülések szerint két évre ír alá a milánói klubhoz - tavaly negyedikként zárt az uruguayi válogatottal a dél-afrikai világbajnokságon, és ő lett a torna legjobb játékosa. Júliusban Copa America-sikerig vezette a nemzeti csapatot, tavaly pedig megnyerte az Európa Ligát az Atléticóval.