Premier Leauge

Agüero mesterhármasával nyert a City, kikapott a Liverpool

Nyerni tudott az Arsenal, a Tottenham és a Chelsea is

Az angol Premier Leauge negyedik fordulójának szombati mérkőzésein a Liverpool kivételével valamennyi nagycsapat begyűjtötte a három pontot. A Manchester City Sergio Agüero mesterhármasával intézte el a Wigant, a Tottenham Adebayor és Defoe góljaival idegenben győzte le a Wolverhamptont. A Chelsea magabiztosan verte a Sunderlandet és megszerezte idei első győzelmét Arsenal is.

Egyidőben hat mérkőzést rendeztek szombat délután a világ legerősebbnek tartott pontvadászatában, amelyek közül a legnagyobb meglepetés a Stoke City-Liverpool találkozón született. Kenny Dalglish fia jól kezdték az idei szezont, így egyértelmű esélyese volt a találkozónak - mégis kínos vereséggel távoztak a Stoke otthonából, amely egy büntető révén legyőzte nagy múltú riválisát. 


Tovább szárnyal a Manchester City: Roberto Mancini alakulata hazai pályán a Wigant győzte le - meglehetősen könnyedén. A találkozón végig a City uralta a játékot, a vendégek csak elvétve fordultak meg hazaiak kapuja előtt. A mérkőzés hőse egyértelműen a nyáron érkező Sergio Agüero volt, aki mesterhármast szerzett. Az apró termetű argentinnak úgy tűnik bejött a klub- és országváltás, hiszen négy forduló alatt összesen öt gólt szerzett. Az "égszínkékek" számára még az is belefért, hogy az első félidőben Carlos Tévez kihagyjon egy tizenegyest.


Megszerezte szezonbeli első győzelmét az Arsenal: Arséne Wenger csapata Andrej Arsavin 41. percben szerzett találatával 1-0-ra győzte le a Swensea-t. Az "ágyúsok" együttesében az új igazolások közül a kezdőben kapott helyett Arteta és Mertesacher is, csereként pedig a Chelsea-től érkezett Benayoun is szerepet kapott.



A Chelsea is bezsebelte a "kötelező" győzelmet a Sunderland otthonában. A londoniak John Terry szerencsés góljával az első negyedóra végén szereztek vezetést, majd a második játékrész elején Sturridge is betalált - eldöntve gyakorlatilag az összecsapás végkimenetelét. Ugyan a hajrával szépítettek a "fekete macskák", de ennél többre ezen a napon nem futotta az erejükből.

Kiheverte a Manchester City ellen elszenvedett 5-1-es zakót a Tottenham Hotspurs. Harry Redknapp legénysége megszenvedett ugyan a Wolverhampton otthonában, de Adebayor és Defoe góljainak köszönhetően kicsikarták idei első győzelmüket és megkezdték a felzárkózást a tabellán. 

A játéknap egyik legfordulatosabb mérkőzésén az Everton 2-2-es döntetlent játszott az Aston Villa csapatával. A liverpooliak Osman révén az első félidőben előnyhöz jutottak, de a fordulás után a bolgár Petrov és a villámléptű Agbonlahor találataival fordítani tudott a Villa. Nem sokáig örülhettek azonban a vendégek, hiszen Baines révén igen hamar egalizált az Everton.

Premier Leauge
4. forduló
Arsenal - Swansea 1-0
G: Arsavin (41.)
Everton - Aston Villa 2-2
G: Osman (19.) Baines (69.) ill. Petrov (63.) Agbonlahor(64.)
Manchester City - Wigan 3-0
G: Agüero (13. 63. 69.)
Stoke City - Liverpool 1-0
G: Walters (20.)
Sunderland - Chelsea 1-2
G: Ji (90.) ill. Terry (18.) Sturridge (51.)
Wolverhampton - Tottenham 0-2
G: Adebayor (67.) Defoe (80.)