NBA

Keleti döntőbe jutott a Miami

  • MTI

A Miami Heat negyedszer is legyőzte a Boston Celtics csapatát, így bejutott a Keleti-főcsoport döntőjébe az NBA-ben. Nyugaton az Oklahoma City Thunder 99-72-es győzelmével 3-2-re vezeta Memphis Grizzlies elleni párharcban.

LeBron James is kellett a Miami sikeréhez - Fotó: AFP
A meccset egy 16-0-ás rohammal lezáró floridaiak vezére a 34 pontos Dwyane Wade és a 33 pontos LeBron James volt, utóbbi szerezte a találkozó utolsó tíz pontját. A tavaly nagydöntős házigazdáknál Ray Allen 18 pontig jutott. A két együttes idénybeli összecsapásaiból a Celtics megnyerte az első hármat, az utána következő hatból viszont ötöt elvesztett. A Heat a Chicago Bulls-Atlanta Hawks párharc győztesével találkozik a folytatásban.

A másik szerdai mérkőzésen az Oklahoma City Thunder könnyedén verte a Memphis Grizzliest, így összesítésben 3-2-re vezet, a továbbjutóra a Dallas Mavericks vár a nyugati fináléban. A lepattanócsatát 50-33-ra nyerő oklahomaiak először vannak előnyben, miután háromszori hosszabbítás után hozták az emlékezetes negyedik felvonást. A maratoni ütközet igencsak megviselte a Memphist, amely ezúttal - szezonbeli legrosszabb dobóformáját nyújtva - csak 36 százalékkal célzott a mezőnyből, és vezére, Zach Randolph mindössze 9 pontra volt képes. A hazaiaknál az évad mesterlövésze, Kevin Durant 19 pontot hozott össze három negyed alatt, a negyedikben ugyanis már a kispadon pihent.

Eredmények:

főcsoport-elődöntők, 5. mérkőzések:

Kelet:

Miami Heat-Boston Celtics 97-87


A párharcot 4-1-es összesítéssel a Miami nyerte.

Nyugat:

Oklahoma City Thunder-Memphis Grizzlies 99-72

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-2 az Oklahoma City javára.