Kézilabda

Gyereket vár az olimpiai bajnok és BL-győztes leszbikus kézilabdázó

  • VNA

A női kézilabdázás egyik legnagyobb sztárja, Gro Hammerseng gyermeket vár, így kérdéses, hogy ott lehet-e a londoni olimpián.

Váratlan bejelentést tette a norvég válogatott és a Bajnokok Ligája győztes Larvik olimpiai bajnok játékosa, a leszbikusságát évek óta nyíltan vállaló Gro Hammerseng. A korábban öt éven keresztül csapattársával, Katja Nyberggel járó sztár tavaly szakított kedvesével, most pedig már új párjával, a válogatottban vele együtt szereplő Anja Edinnel közösen várja első  gyermekét. A jövő februárra várható kisbaba miatt Hammerseng természetesen kihagyja a decemberi brazíliai világbajnokságot. Egyelőre még nem dőlt el, hogy ennek ellenére elutazik-e Brazíliába, ahol játszani biztosan nem fog, de párját, Anja Edint még ettől függetlenül bíztathatja.

Bár a norvégok 31 esztendős játékosa a szülés után szeretne minél hamarabb visszatérni a pályára, még így is kérdés, hogy jövő júliusban láthatjuk-e őt a londoni játékokon. Mint ismeretes, Norvégia Európa-bajnoki győzelme okán már mindenképpen olimpiai résztvevőnek tekinthető, a kérdés csak az, hogy egyik legfontosabb irányító-átlövő játékosával vagy nélküle.