Gyász

Az Újpest is részvétet nyilvánított

Gyászol a magyar sportélet, elhunyt Albert Flórián. A Ferencváros ikonjának halálhírére a rivális Újpest is részvétét fejezte ki.

Az Újpest is gyászolja Albert Flóriánt "A legnagyobb riválisok egyike távozott közülünk hétfőn hajnalban: életének 71. évében elhunyt Albert Flórián, a Nemzet Sportolója, az egyetlen magyar labdarúgó, aki megkapta az Aranylabdát. A Ferencváros legendája, akiről a klub stadionját is elnevezték, 75-ször szerepelt a magyar válogatottban.
 
Az Újpest FC ezúton is mély részvétét fejezi ki a gyászoló családnak, és együttérzését a Ferencvárosi Torna Clubnak, amelynek tiszteletbeli elnöke volt.
 
Albert Flórián a magyar futball legendás alakjaként mindig nemes ellenfélként képviselte a kor legjelentősebb mérkőzésein csapatunk legnagyobb riválisát, az FTC-t, és felejthetetlen csatákat vívott meg a magyar futball kiemelkedő alakjaival a nemzeti válogatottban – többek között az Újpest nagyjaival együtt" - olvasható a klub közleménye az ujpestfc.hu-n.

"Az Újpest FC mellett a főváros IV. kerületének polgármester is részvétét nyilvánította:

Újpest Önkormányzata, illetve az újpestiek nevében ezúton fejezem ki őszinte részvétünket. Mély gyászukban osztozunk, és együttérzünk a Ferencvárosi Torna Club sportolóival, szurkolóival, illetve az Albert Családdal.

A tavaszi futball-legendák találkozóján Flóri Bácsi személyesen jelent meg, és kiállt a jó ügy, a sport szeretete és a sportszerű szurkolás mellett.

Tisztelet övezte Újpesten is, annak ellenére, hogy az örök rivális klub focistája volt.

Emlékét örökké őrizzük!

Budapest, 2011. október 31.

Wintermantel Zsolt"