Európa Liga

A Manchester City nem törte össze magát az Arisz ellen

Nem született gól a két visszafogottan játszó csapat meccsén

Az európai kupatavasz nyitányát jelentő Arisz-Manchester City mérkőzés nem hozott sok izgalmat. A görög csapat leginkább arra tudott csak koncentrálni, hogy ne kapjanak gólt - és így tovább nyújtsák több mint negyvenéves hazai veretlenségüket hazai pályán a nemzetközi porondon -, a vendégek pedig láthatóan elégedettek voltak az idegenbeli döntetlennel is. Ennek megfelelően nem is talált be egyik együttes sem.

A Manchester City védői majdnem az első percben összehoztak egy gólt a hazaiaknak, de Hart szerencséjükre meg tudta szerezni a labdát. A folytatásban azért a legtöbben felébredtek, és ténylegesen is elkezdték a meccset, Silva például távolról próbálkozott a 9. percben, de Szifakisz védeni tudott.

Dzeko küzd az Arisz elleni Európa Liga-meccsen

Ahogy az első negyedóra végén is, amikor Dzeko került nagy helyzetbe, de pont azért nem úgy tudta ellőni a labdát néhány méterről, mert Silva megállította azt egy pillanatra előtte. Az Arisz annak ellenére sem nagyon jutott el a vendégkapuig, hogy a manchesteriek nem nagyon hajtották ki magukat.

A legnagyobb lehetőségük a 39. percben adódott, amikor az egész első félidőben csak kóválygó Barry megzavarta saját kapusát egy kirúgásnál, így Hart a tizenhatoson kívülről húzta vissza a labdát kézzel - legalábbis az asszisztens szerint -, ezzel szabadrúgáshoz juttatva a sárga-feketéket. Neto lövése azonban egy kicsivel elkerülte a jobb felső sarkot.

Sokat a szünet után sem változott a játék, látszott, hogy a Cityt nem zavarja, ha otthon kell majd kivívniuk a továbbjutást, a görögök pedig nem igazán voltak képesek arra, hogy felpörgessék az eseményeket.

Az első komolyabb lehetőség a 63. percben jött, amikor Dzeko fejelhetett, de szögletre tudott menteni a hálóőr. Kicsivel később két percre mutatott valami focira emlékeztetőt az Arisz: előbb Neto próbálkozott szépen távolról, Hartnak nagyot vetődve kellett védenie, majd a Michel, a balhátvéd csinált egy szép visszahúzós cselt a vendégek tizenhatosán belül, de a lövését blokkolták a kapu közelében.

A 70. percben Dzeko még eleresztett egy lövést, ami alig ment a bal pipa mellé, de több említésre méltó esemény nem történt, így gól sem született a mérkőzésen.

A jövő csütörtöki visszavágónak természetesen az angol csapat az esélyese, de a görögök büszkék lehetnek arra, hogy 1968 óta nem kaptak ki hazai pályán a nemzetközi kupákban. Persze sok mérkőzést nem is játszottak. Akkor egyébként az Újpest győzött ellenük Bene és Dunai góljaival a Vásárvárosok Kupájában.

Európa Liga, a 16 közé jutásért, első mérkőzés:

Arisz-Manchester City 0-0