Válogatott

A védelmünk siralmas, a "leggólerősebb" Európában - Nagy Antal

Nagy Antal úgy véli, a nemzeti csapat védelme annyi gólt kap, amennyit még a Barcelona sem viselne el, így nem csoda, ha elveszítjük a fontos mérkőzéseinket.

Juhász Roland a hollandok ellen - Fotó: AFP

A hollandoktól elszenvedett keddi 5-3-as magyar vereség után Nagy Antal volt a Digi Sport Reggeli Start című műsorának a vendége. Az egykori 32-szeres válogatott kitűnő védő természetesen kiemelt figyelmet fordít arra a csapatrészre, ahol egykor maga is megfordult.

“A védekezést kritikus szemmel nézem, amíg 4-5 gólt kapunk, addig nem tudunk pontokat szerezni. Amelyik csapat négy napon belül kilenc gólt kap, borzasztó rossz állapotban van. Nem akarom ostorozni a védőinket, de ha végignézzük a gólokat, egyértelműen látszik, hogy azok a játékosaink, akik külföldi bajnokságokban ugyanilyen ellenfelek ellen játszanak hétről-hétre, olyan hibákat követnek el, ami siralmas. Egymást lökdössük a tizenegyes ponton, miközben az ellenfél csatára lekezeli a labdát és gólt lő. A „leggólerősebb” védelmünk nekünk van Európában, ezt még a Barcelona sem viselné el. Azt, hogy minden mérkőzést 0-1-ről, 0-2-ről kell kezdeni, ezt semmelyik csapat sem bírja ki, nem lehet annyi gólt rúgni, hogy ezt kiegyenlítsük. Vagy fejben nem tudják elviselni a tétet, vagy egyszerűen ilyen tudásszinttel rendelkeznek. A játék alapján csak azt látjuk, hogy lekésnek és óriási helyezkedési hibákat követnek el.”