NB I

Sebőknek köszönhetően nyert a Videoton a Győr ellen

Bár sokáig úgy tűnt, könnyed győzelmet arat a bajnok Videoton a Győr ellen hazai pályán a labdarúgó Monicomp liga 29. fordulójában, végül kapusa, Sebők Zsolt bravúros büntetővésének köszönhette a diadalt a fehérvári együttes.

A Videoton láthatóan felszabadult a szerdai, bajnoki címet bebiztosító győzelem után, és ötletes, látványos támadásokat vezetett már a mérkőzés elején. A 6. percben Vasziljevics távolról lőtt a Győr kapujának jobb alsó sarkára, de Sztevanovics védeni tudott. Csakúgy, mint egy perccel később, Andjics szabadrúgásánál.

A Győrit ETO és a Videoton játékosai küzdenek a két csapat NB I-es mérkőzésén 2010 őszén

A nagy lehetőségek jó negyedórán keresztül elmaradtak, de a 24. percben megszerezte a vezetést a fehérvári csapat. Labdaszerzés után Nagy Dániel ment el a jobb szélen, középre adott labdájára pedig egyedül érkezett Nikolics Nemanja, és a hálóba lőtt. (1-0)

Hasonlóan indult a hazaiak következő akciója is, amiből újabb gól született. Nikolics ezúttal a gólpasszt adta, beívelését Polonkai Attila fejelte a hálóba. (2-0)

A szünet előtt növelhette volna még az előnyét a bajnok, de Takács Ákos óriásit mentett Nagy elől, Nikolics pedig nagyon éles szögből lőtt, miután Koltai nagyot hibázva benntartotta neki a labdát.

Így tehát nem született gól a szünetig, a második félidőben pedig nehéz helyzetbe sodorta magát a Videoton. Lencse ugyanis piros lapot kapott, a Győr pedig fokozatosan át tudta venni az irányítást. Dudás Ádám pedig a 73. percben elment a bal oldalon, majd a tizenhatos sarkáról a bal felsőbe tekert. (2-1)

Ráadásul az egyenlítés is gyorsan megszülethetett volna, hiszen Andjics addig várt a labdával a saját tizenhatosán belül, amíg Aleksidze meg nem szerezte tőle, a védő pedig estében kézzel (!) húzta el a csatár lábát, így büntetőhöz jutott a vendégcsapat. Sebők Zsolt azonban nagy bravúrral kiütötte Pilibaitis tizenegyesét, maradt tehát a hazai vezetést.

A folytatásban is nyomott az ETO, de nem igazán tudott helyzeteket kialakítani, inkább a fehérvári kontrák voltak veszélyesek. Több gól azonban nem esett, Ji-Paraná állíttatta még ki magát második sárgával, de ez sem befolyásolta a végeredményt.

Videoton FC-Győri ETO FC 2-1 (2-0)
Székesfehérvár, 4178 néző, V: Németh Á.
gólszerzők: Nikolics (25.), Polonkai (27.), illetve Dudás (73.)
kiállítva: Lencse (61.), illetve Ji-Paraná (92.)
sárga lap: Andic (79.), illetve  Pilibaitis (33.), Völgyi (36.), Ji-Paraná (72.)

Videoton: Sebők - Andic, Izing, Vaskó, Hidvégi - Szakály, Polonkai (Farkas B. 63.), Vasiljevic (Sándor 69.) - Nagy D., Lencse, Nikolics (Alves 63.)

Győr: Sztevanovics - Takács Á. (Babic a szünetben), Stanisic, Fehér Z., Völgyi (Totadze a szünetben) - Kiss M., Pilibaitis, Ji-Paraná, Dinjar (Dudás 72.) - Koltai, Aleksidze

További eredmények:
Budapest Honvéd-Újpest FC 1-4
Lombard Pápa-MTK Budapest 0-2
Kaposvári Rákóczi-Szolnoki MÁV FC 0-1
Kecskeméti TE-ERECO - BFC Siófok 2-3

pénteken játszották:
Paksi FC - Vasas-Híd 3-0
ZTE FC - DVSC-TEVA 1-1

A forduló további programja, vasárnap:
Szombathelyi Haladás-Ferencváros 17:30

NB I tabella