NHL

Nicklas Lidström mesterhármasával nyert a Red Wings

  • MTI

Nicklas Lidström mesterhármassal segítette 5-2-es győzelemhez csapatát a Detroit Red Wingset az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) szerdai játéknapján.

Nicklas Lidström a Detroit Red Wings svéd védője vezeti a korongot a St. Loius Blues ellen az NHL-ben.

A 40 éves svéd játékos már a 19. szezonját játssza az NHL-ben, ám most először talált egy mérkőzésen háromszor a kapuba. Ezúttal ez a St. Louis Blues ellen sikerült.

"Hosszú várakozás volt az biztos" - mondta az olimpiai bajnok, Stanley kupa-győztes svéd, akit eddig hatszor választottak meg a legjobb védőnek.

Ugyancsak háromszor volt eredményes a cseh Tomás Fleischmann, az ő vezérletével győzte le a Colorado Avalanche a Chicago Blackhawks együttesét 4-3-ra.

A ligaelső Philadelphia Flyerst az észak-keleti csoportot vezető Montreal Canadiens sem tudta megállítani. A Flyersben James van Riemsdyk két gólt, Jeff Carter pedig egy gólt és két gólpasszt "vállalt" az 5-3-as sikerből.

A nap másik rangadóján a New York Rangers legyőzte az utóbbi időszakban remeklő Pittsburgh Penguinst. A meccs elején Jevgenyij Malkin juttatta vezetéshez a hazaiakat, s az utolsó harmad közepéig nem is változott az állás. Ekkor azonban a Rangers 15 másodpercen belül fordított, és végül magabiztosan, 4-1-re nyert.

Eredmények:

Detroit Red Wings-St. Louis Blues 5-2
Chicago Blackhawks-Colorado Avalanche 3-4
Buffalo Sabres-Boston Bruins 3-2
New Jersey Devils-Phoenix Coyotes 3-0
Pittsburgh Penguins-New York Rangers 1-4
Washington Capitals-Anaheim Ducks 1-2 - hosszabbítás után
Montreal Canadiens-Philadelphia Flyers 3-5
Tampa Bay Lightning-Atlanta Thrashers 2-1 - szétlövéssel
Florida Panthers-Carolina Hurricanes 3-4
Nashville Predators-San Jose Sharks 3-2
Vancouver Canucks-Columbus Blue Jackets 3-2 - hosszabbítás után