Serie A

Nem tudott ellenállni a Palermo a Milannak, a Parma Nápolyban nyert

A címvédő Milan sima győzelmet aratott a Palermo ellen hazai pályán a Serie A hetedik fordulójában, a Napoli pedig meglepetésre saját stadionjában kapott ki a Parmától, így közel engedte magához a piros-fekete együttest a bajnoki tabellán.

Először ugyan a Palermo alakított ki lehetőséget Abel Hernandez révén, de Cassano, Robinho és Ibrahimovic jó játékának köszönhetően a Milan uralta az első félidőt. Főleg Cassanónak voltak helyzetei, de ő is pontatlan volt, ahogy Irahimovic is, aki a 25. percben centikkel gurított Tzorvas kapuja mellé.

A piros-feketéknek így is sikerült megszerezni a vezetést, a 40. percben egy beívelés után Aquilani fejelte középre a labdát, ott pedig Nocerino érkezett, és közelről bólintott előző csapata kapujába. (1-0)

Antonio Cassano, Luca Antonini és Robinho örülnek Cassano góljának a Milan-Palermo mérkőzésen a Serie A-ban 2011 októberében

Még a szünet előtt megpróbálták növelni előnyüket a hazaiak, de Cassano megint nem talált kaput, Ibrahimovic lövését pedig mentették a védők. A döntés így a második félidőre maradt, de akkor csak tíz percet kellett várni rá. Az 55. percben Robinho iramodott meg Ibrahimovic labdájával a bal oldalon, és szépen gurított Tzorvas mellett a hálóba. (2-0)

Nem sokkal később Cassano végképp eldöntötte a találkozót (3-0), ezzel végképp elvéve a palermóiak kedvét a játéktól. Az utolsó félórát szinte csak a rend kedvéért játszották le a csapatok, de ebben az időszakban is egyértelmű volt a bajnok fölénye. Cserejátékosai és Ibrahimovic motiváltságának köszönhetően egy-egy helyzetet így is kialakított a piros-fekete együttes, de Tzorvas védéseinek köszönhetően újabb gól már nem született. 

A Napoli-Parma találkozón meglepő módon a vendégek voltak veszélyesebbek, főleg a csapat gólzsákjának, Giovincónak voltak helyzetei. Ezek azonban mind kimaradtak, így csak a szünet után született meg az első gól. Akkor, amikor már átvette a játék irányítását a tavalyi bronzérmes együttes. Hiába voltak helyzetei Maggiónak, Cavaninak, Lavezzinek és Hamsíknak, azaz szinte a fél hazai csapatnak, kapuba a Parma játékosa, Gobbi talált. (0-1)

A folytatásban természetesen a Napoli erőltette jobban a gólszerzést, és ahogy az előző szezonban is az utolsó negyedórában voltak a legtöbbször eredményesek, ezúttal is akkor jött össze az egyenlítés Mascara révén. (1-1)

Ezúttal ez a gól azonban nem ért pontot, hiszen a véghajrában Modesto újra a vendégeknek szerzett vezetést, és hiába alakított ki nagy helyzeteket, jutott el kapufáig a nápolyi együttes, nem tudtak újra egyenlíteni, elszenvedték első hazai vereségüket. Így nem tudták átvenni a vezetést, ehelyett kétpontos közelségbe engedték magukhoz a címvédő Milant.

Serie A
7. forduló
Milan-Palermo 3-0 (1-0)
gólszerzők: Nocerino (40.), Robinho (55.), Cassano (64.)
Napoli-Parma 1-2 (0-0)
gólszerzők: Mascara (76.), illetve Gobbi (58.), Modesto (83.)