Síugró Négysáncverseny

Az időjárás miatt törölni kellett a bischofshofeni selejtezőt

  • VNA

Bischofshofent is elérte csütörtök délutánra a szél- és hóvihar, így félbe kellett szakítani a Négysáncverseny selejtezőjét.

Csütörtökön délután az ausztriai Bischofshofenben került volna sor a síugró Négysáncverseny utolsó állomásának selejtezőjére. A várható rossz időjárás miatt a rendezők ugyan másfél órával hamarabbra hozták a kvalifikáció időpontját, de végül nem tudták végigvinni a tejes sorozatot.Lejöttek ugyan huszonöten, de ezt követően az erősödő havazás miatt romlott a nekifutó állapota, így nem lehetett folytatni az ugrásokat. "Szerettünk volna stabil körülményeket biztosítani minden ugrónak, de erre nem volt lehetőség. Az erős havazás ilyen hőmérsékleti viszonyok között túlságosan veszélyessé tette a selejtezőt" - mondta a Nemzetközi Síszövetség (FIS) versenyigazgatója, Walter Hofer.

A halasztás miatt a pénteken délután sorra kerülő bischofshofeni versenyt nem a KO-rendszerű lebonyolítás szerint rendezik meg. A selejtezőt pénteken délután rendezik majd meg, nem sokkal a Négysáncversenyt lezáró viadal előtt. Az összetett verseny élén álló osztrák versenyzők (Kofler, Schlierenzauer, Morgenstern) már az időjárás előrejelzéseket látva úgy döntöttek, hogy - minősített versenyzőként - nem is ugranak a selejtezőben, így ők a szállodai szobájukban értesültek a zsűri döntéséről.