Kézilabda

Verekedés Kispesten a másodosztályú női bajnoki után

A női kézilabda NB I/B Nyugati csoportjában a címvédő Mohács fölényes győzelmet aratott a Kispest otthonában, amit a hazai szurkolók nehezen emésztettek meg, és a rosszul biztosított találkozó után a vendégdrukkereken vettek elégtételt.

A Kispest komoly célokkal vágott neki a bajnokságnak és a szombati mérkőzésnek is, azonban a találkozó közben két hazai játékos is súlyosan megsérült egy-egy véletlen baleset után. Többek között emiatt is aratott könnyed, 29-15-ös győzelmet a Mohács, amit azonban a hazai szurkolók nem vettek jó néven.

A vendégcsapat tagjai rendőri biztosítás és az alacsony létszámú biztonsági szolgálat védelmének hiányában hosszú ideig nem hagyhatták el a csarnokot, a kispestiek így a szurkolóikon bosszulták meg a nagy különbségű vereséget. Két mohácsi drukkert előbb a csapatorvos látott el, majd mentőt hívtak hozzájuk, de a baranyaiak tájékoztatása szerint még egy személyt kórházba kellett szállítani, miután hazaérkeztek.

A Mohácsi TE nevében Tabajdi Ferenc edző-szakosztályvezető nyílt levélben kérte számon a történteket a Kispesti Női Kézilabda Klub vezetőségén, illetve kért bocsánatot saját szurkolóiktól. Ebben kiemelte, hogy jóhiszeműen ment bele abba, hogy az eredetileg vasárnapra kiírt mérkőzést szombaton játsszák, hogy így a kispesti sportbarátoknak ne kelljen választaniuk a kézilabda-meccs és a vasárnapi Debrecen-Honvéd labdarúgó-bajnoki között. Jelezte azt is, hogy a budapesti klub vezetői rendőri biztosítást ígértek a találkozóra, ezt az ígéretüket azonban nem tartották meg.

A Kispesti NKK közleményben reagált Tabajdi Ferenc soraira, ebben bocsánatot kértek, amiért rossz házigazdák voltak, és ígéretet tettek arra, hogy mindent megtesznek azért, hogy a jövőben hasonló eset ne történhessen.

Az ügynek természetesen folytatása várható.