Premier League

Ki viseli a kapitányi szalagot az Arsenal csapatfotóján?

Egy látszólag lényegtelen kérdés az Ágyúsoknál sok mindenre, akár Cesc Fabregas eligazolására is, választ adhat.

Fabregas itt még az Arsenal mezében - Fotó: AFP

Cesc Fabregas minden bizonnyal pályára lép az Arsenalban. Ez azért nagy szó, mert a középpályás eddig különmunkát végzett csapatától sérülése miatt. Spanyol források szerint Fabregas úgy gondolja, hogy a közeljövőben nem érnek véget a klubja és a Barcelona tárgyalásai, ezért mint az Ágyúsok kapitánya, kötelessége pályára lépnie Wenger együttesében. Fabregas már a szombati Benfica elleni felkészülési mérkőzésen is kaphat néhány percet a francia menedzsertől, a bajnoki rajton pedig a kezdőcsapatban is szerepet kaphat.

A spanyolok világbajnoka számára a fontos az, hogy a Bajnokok Ligájában ne lépjen pályára az Arsenal színeiben, mert abban az esetben a Barcában ezt már nem teheti meg ebben az idényben. Sandro Rossell, a Barcelona elnöke természetesen nem nyugszik, amíg a középpályás nem a játékosuk, ezért újabb attakot indít érte.

„Az Arsenal azt mondta, készek eladni Fabregast, de csak 40 millió euróért. Meglátjuk, hogy alakul a dolog” – mondta sejtelmesen a katalánok első embere.

Csütörtökön egy látszólag kevésbé fontos, de sokat elmondó dologra is sor kerül. Ekkor tartják ugyanis az Arsenal hivatalos fotózását. Az Ágyúsok a hírek szerint két csapatképet is csinálnak majd, az egyiken Cesc Fabregas, a másikon Robin van Persie fogja viselni a csapatkapitányi karszalagot. A kérdés az, melyik kerül napvilágra. Ha a holland viseli a fotókon a karszalagot, akkor minden bizonnyal az Arséne Wenger is lélekben már felkészült a spanyol búcsújára.