Átigazolás

Az Arsenal végleg lemondott Fabregasról

Egybehangzó angol lapértesülések szerint az Arsenal kész elengedni Cesc Fabregast a nyáron. A spanyol középpályás álma, hogy visszatérhessen nevelőegyesületéhez, az FC Barcelonához. A katalán sztáregyesület nem titkolt szándéka visszaszerezni a La Masia egykori növendékét, akiért minden bizonnyal idén is bekopogtatnak az Ágyúsok vezetőségéhez.

Pepe Reina és Cesc Fabregas ünnepli a spanyol válogatott világbajnoki címét.
Az Arsenal hosszú ideig képes volt magához láncolni legféltettebb kincsét, Cesc Fabregast. A Barcelona az utóbbi két nyári átigazolási időszakban konkrét ajánlatot tett a világbajnok játékosért, azonban mindkétszer kudarcba fulladtak a tárgyalások. A 24 éves játékos többször is kijelentette, szeretne visszatérni nevelőklubjához, amelyre úgy tűnik, idén lesz a legnagyobb lehetősége.

Annak ellenére, hogy 2015-ig köti szerződés az Ágyúsokhoz, Fabregasban egy újabb sikertelen évet követően jobban felerősödött az elvágyódás. Hiába tehát Arséne Wenger menedzser hitegetése, az Arsenal csapatkapitánya már nem hisz a francia szakember ígéreteiben. Ezt támasztja alá egy, a klubhoz közel álló személy, aki az alábbiakat nyilatkozta a játékos jövőjét illetően.

"Úgy vélem, Cesc a végsőkig kitartott az Arsenal mellett. Immáron nyolc éve velünk van, és hiszi, megmutatta lojalitását a csapat iránt. A klub ismét trófea nélkül fejezi be a szezont, és ő attól tart a legjobban, hogy ez a helyzet nem fog változni."

A The Sun értesülése szerint a spanyol csapatkapitány megközelítőleg 35 millió font ellenében kerülhet a gránátvörös-kékekhez.

Fabregas jövője Samir Nasriéhoz is kapcsolódik. A francia válogatott játékos minden bizonnyal továbbállna a csapatkapitány távozása esetén. Nasri klubváltása könnyedebb lenne, ugyanis jelenlegi kontraktusa jövő nyáron jár le.