NFL

Ismét Londonba jön az amerikai foci

  • VNA

Ha addigra megszűnik a lockout, akkor újra rendez európai mérkőzést az NFL, Londonban a Chicago és a Tampa találkozhat októberben.

Megegyezés még nincs az NFL csapatok tulajdonosai és a játékos szakszervezet között, így az sem kizárható, hogy részben vagy teljesen elmarad az amerikai foci liga 2011/12-es szezonja. Amennyiben azonban sikerül az – amúgy nem csekély, éves szinten 9 milliárd dolláros  – NFL-bevételekről megállapodnia a két félnek, akkor az új idényben is lesz amerikai foci találkozó. A helyszín a tervek szerint ismét a Londonban található Wembley stadion lesz, ahol október 23-án a Chicago Bears és a Tampa Bay Buccaneers csapatai játszhatnak majd egymással.

A hírt az NFL egy nappal az előtt hozta nyilvánosságra, hogy a jövő évi bajnokság menetrendje is hivatalossá válna. Egy kikötés azonban van a londoni találkozó kapcsán, amennyiben ugyanis augusztus elsejéig nem rendeződik a pénzügyi vita az érintett felek között, akkor mégsem London, hanem a Tampában lévő Raymond-James Stadion lenne a találkozó helyszíne. A Wembely stadion az utóbbi négy évben rendre egy-egy alapszakaszbeli találkozót rendezhetett a szezon elején, tavaly a San Francisco 49ers 24-16-ra győzte le Londonban a Denver Broncost. A Tampa lenne az első NFL csapat, amely visszatér a brit fővárosba, hiszen 2009-ben már szerepelt egyszer a New England Patriots ellen a Wembleyben.