Tenisz

3.50-es és 4.90-es szorzókra fogadunk a Garros-kvalin

  • Cesc18

Szerdán két olyan francia srác is pályára lép Párizsban, akikre érdemes lesz odafigyelni.

A hét első fele még a Roland Garros selejtezős küzdelmeiről szól Párizsban, a hazaiak pedig reménykednek abban, hogy minél több francia teniszezőnek sikerül főtáblára jutnia. Két fiatal játékosuk, a 19 éves Sascha Gueymard Wayenburg és a 24 éves Dan Added egyaránt meglepetést tudott okozni az első körben, így szerdán ismét érdekeltek lesznek. 

Előbbi két játszmában győzte le az ATP-veterán Denis Kudlát, ami még úgyis szép teljesítmény volt, hogy a kanadainak a salak a leggyengébb borítása, ráadásul európai salakon éppen egy év után játszott újra. De a 2-0 olyan hatszoros kassza körül fizetett, tehát a papírformától nagyon messze állt ez az eredmény. 

Ami a másik francia srácot illeti, Added ugyancsak két szettben jutott tovább, méghozzá a korábbi top 50-es Maximilian Marterer ellen. Ugyan a német mostanság nem örvend túl jó formának, ráadásul sérülésből tért vissza, de ez az eredmény ennek ellenére nem volt benne a levegőben. 

A folytatásban azért nehezebb feladat vár mindkét hazai játékosra. Wayenburg ellenfele az a Camilo Ugo Carabelli lesz, aki jó formán egész karrierjét salakon tölti. Ugyanakkor az argentin fiúnak az áttörést jelentő eredmények még nem igazán jöttek össze és Európában viszonylag kevés meccset szokott vállalni. Tavaly sikerült felverekednie magát a Garros főtáblájára, de elég baráti volt a sorsolása. Wayenburg ellen nem biztos, hogy olyan egyszerű dolga lesz, hiszen ezeken a kisebb pályákon már a selejtezős meccseken nagyszerű a hangulat, ami rengeteget dob a franciák játékán. 

Added is alapozhat majd erre, bár neki még nehezebb dolga lesz. Ugyan Pedro Martinez nem örvend valami jó formának és a top 50-ből szépen kicsúszott a top 100-on kívülre, de azért az elmúlt négy évben csak főtáblás volt Párizsban és egy kifejezetten rutinos salakjátékos. Talán ebben a meccsben van kevésbé benne a meglepetés, de köze 5-szörös pénzért megérhet némi pénzmagot a francia továbbjutása. 

{"headTitle":"Roland Garros, selejtező - 2. kör","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2023-05-24 11:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Wayenburg","odds":"3.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Added","odds":"4.90","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}