Nemzetközi foci

Nagyobb bravúr lenne az U19-esektől Anglia legyőzése, mint Szoboszlaiéktól volt

  • Cipolla

Nem nézett ki jól eddig ez a korosztály, óriási bravúr lenne az angliai elitkörből az Eb-kijutás.

Fotó: mlsz.hu

A következő napokban rendezik az U19-es Európa-bajnokság elitkörét, ahol a magyar válogatott igencsak belehúzott, miután az angolok mellett a törökök és az izlandiak szerepelnek a kvartettben. Miután csak egy csapat kvalifikál a máltai döntőre, így minimális eséllyel utazhattak el a fiatalok. A hazai pályán játszó Anglia ellen a bukmékerek teljesen leírják a magyar válogatottat, ami az előzmények ismeretében persze nem is csoda.

4077601

Az U19-es csapatunk ugyanis nem volt túl meggyőző az elmúlt időszakban. Ugyan az első selejtezőkört sikerrel vívta meg Wales, Írország és Gibraltár ellen, már az sem nézett ki jól, hogy a miniállamon kívül nem tudott gólt rúgni Szélesi Zoltán csapata. Az azóta eltelt felkészülési meccsek sem egészen úgy alakultak, ahogy arra előzetesen számítani lehetett.

Izrael kétszer is nullára verte meg a magyar válogatottat a télen, de nem mehetünk el az észtek elleni kínkeserves meccsek mellett sem (0-0, 2-1), noha az észt válogatott az olaszokat is meg tudta verni még az első szakaszban.

A legnagyobb sajtóvisszhangot a Luxemburg elleni 4-1-es vereség kapta, ami kétségkívül rosszul néz ki, de az olaszoktól benyelt 7-2 illetve 3-0 sem fest sokkal szebben.

„Anglia nagyon erős ellenfél, mondhatjuk akár azt is, hogy csak az esélytelenek magabiztosságával lehet keresnivalónk ellene. Ennek megfelelően a felkészülés során a védekezésünk megszervezése szerepelt a fókuszban, a letámadást követő labdaszerzések, valamint az ezekből kiinduló kontrák. Ugyanakkor szeretnénk magas presszinget alkalmazni, hiszen az ellenfelet ezzel is meg lehet lepni, valamint nagyon fontosak lesznek a pontrúgások, rögzített szituációk is. Fegyelemre, határozottságra és magabiztosságra lesz szükségünk, azonban korántsem teljesen defenzív játékot akarunk játszani, a labdaszerzésekből megindulva, bátor támadásvezetésekkel meglepetést akarunk okozni.” - nyilatkozta az mlsz.hu oldalnak Szélesi.

Angliában nagyon nehéz bekerülni 19 év alatt az első csapatok keretébe, pláne a Premier League-ben. A mostani U19-es csapat tagja például Lewis Hall, aki a Chelsea felnőtt csapatában öt meccset játszott vagy Luke Chambers, akit a Liverpool adott kölcsön a Kilmarnocknak, ahol azóta kezdőjátékosnak számít. Természetesen ettől függetlenül a csapat zöme inkább a tartalék ligában pallérozódik, vagy a szerencsésebbek a Championshipben, de aligha kérdéses, hogy mennyire nehéz 90 perc várhat a magyar válogatottra.

Mire fogadjunk?

Erőteljes védekezést várunk magyar részről, de az tisztán látszik, hogy nem ettől a csapattól kell feltétlenül várni a bravúrt, így a tisztes helytállás lehet a cél. Erős kétség van bennünk, hogy mennyire tud a magyar válogatott kontrákból valamit villanni, de sokkal valószínűbbnek tűnik, hogy nem fog gólt rúgni noha Vancsa Zalán vagy épp a DVTK-s Jurek Gábor lehet a két támadónk.

Ennek ellenére duplázó felett behúzzuk, hogy Anglia kapott gól nélkül nyeri a meccset, ugyanis nem nagyon akartak jönni a magyar gólok sem az első körben, sem a felkészülési meccsek során, Anglia pedig egy más kávéház utánpótlás szinten is.

{"headTitle":"U19 Anglia - U19 Magyarország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2023-03-22 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"U19 Anglia kapott gól nélkül nyer? - Igen","odds":"2.11","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"ivibet"}]}
[4077601] 2023-03-22 20:30:00 England U19 - Magyarország U19x;