Afrika Kupa

Erre a tippre sem számítottál! - biztonságos hendit hoztunk Afrikából

  • varin

Az ellen a csapat ellen fogadunk, amely legutóbb 10 gólt kapott Nigériától. Most beérnénk 3-mal is.

Az európai selejtezősorozattal egy időben a 2024-es Afrika Kupára is selejteznek a fekete kontinens legjobbjai, de itt már a 3-4. fordulókat rendezik. A csoportküzdelmek során 23 csapat csatlakozhat Elefántcsontparthoz, Zimbabwe és Kenya visszalépése miatt erre pedig csupán 46 együttes kandidált. Most az A jelű kvartettbe barangolunk, ahol Sierra Leone és Sao Tomé találkozik szerda este.

3876808

Az esélyek eléggé egyértelműek, ezt Sierra @1.12 körüli szorzója is jelzi. A mérkőzést ugyanakkor semleges pályán, Marokkóban rendezik, ahogyan 26-ai visszavágónak is a Stade Agadir ad majd otthont. A pályaválasztó csapatnál joggal kezelik ezt kötelező győzelemként, várhatóan ugyanis a Nigéria mögötti második helyről az dönt, mit játszik majd a csapat a Bissau-Guinea elleni visszavágón, Sao Tomé pontrablása bárki ellen gyakorlatilag kizárt.

Bár Sierra Leone nincs túl jó formában, az ország labdarúgása így is felfelé ível. 25 év után 2022-ben kijutott a csapat az Afrika Kupára, ahol 2 döntetlent is elért, ez a siker pedig nagy lökést adott az ország labdarúgásának.

Kattints a képre a részletekért

"Ez egy igazi kötelező győzelem lesz a számunkra, nem hibázhatunk, kell a 6 pont. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, készen kell állnunk a meccsekre és biztosak lehetünk abban is, hogy egy másik Sao Tomét látunk majd, mint Nigéria ellen" - utalt a csapatkapitány, Steven Caulker arra, hogy a rivális legutóbb 10-0-ra(!!) kapott ki Nigéria ellen.

Sierra Leone válogatottját egyébként lényegesen "nevesebb" csapatokból érkező játékosok alkotják, Caulker például a Wiganben futballozik, de ad játékost a QPR, a Crotone, a Randers, a Malmö és a Wycombe Wanderers is.

Ami Sao Tomé csapatát illeti, az ország 50 évvel ezelőtti függetlenedése után sokáig nem szerepelt a selejtezősorozatban, először a 2000-es tornára próbált meg kvalifikálni. Azóta 34 selejtezős meccsből hatot megnyert ugyan (többségét az előselejtezők során), de közel sosem jutott a döntőhöz. Afrika egyik legszerényebb képességű csapatáról van szó, amelyet az eredménysor is jól jelez.

Mauritiust ugyan 4-3-as összesítéssel legyőzte az előselejtezők során, de ez sem volt éppen problémamentes. A szigetország ugyanis az egyik játékos által megszegett COVID-protokoll miatt megóvta az odavágót, amelyet először jóváhagytak, majd mégis elfogadták a pályán elért eredményt.

Sao Tomé 2016 óta kizárólag Mauritiust tudta legyőzni, a többi meccsen 0-0-19 a mérlege, 8-57-es gólkülönbséggel.

Az idei selejtezősorozat is eléggé "brutálisan" indult, hiszen Bissau-Guinea 5-1-re, Nigéria pedig 10-0-ra verte a világranglista 186. helyén álló csapatot.

Korábbi portugál gyarmatként nem meglepő, hogy a játékosok egyik fele otthon, másik fele pedig a portugál harmadik-negyedik vonalban futballozik. Legismertebb játékosuk az argentin Arsenal Sarandinál játszó 35 éves Luís Leal, aki egyébként a fenti COVID-protokollt megszegte és győztes gólt szerzett.

>>>💰Itt a legnagyobb sportfogadás bónusz magyar játékosoknak💰 <<<

A két csapat tehát öt napon belül kétszer találkozik egymással, és Sierra Leone nem tartalékolhat. Mivel a rivális Bissau-Guinea egy ötöst lőtt Sao Toménak és nem kizárt, hogy a két csapat között a gólkülönbség dönt majd, a kevés gólos siker nem biztos, hogy jó opció. A fogadóirodák 2.25-re húzták meg az egál hendikepet, ami ugye Nigériának például sokszorosan is sikerült, de ha biztosra akarunk menni, akkor a -2.0-t játsszuk be az ivibeten. Egy kis apró mehet arra is, hogy nem szerez mindkét csapat gólt, ez a fenti 19 meccsből 13-szor zöldült volna.

{"headTitle":"Sierra Leone-Sao Tomé és Principe","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2023-03-22 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Sierra Leone -2.0","odds":"1.64","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"ivibet"},{"eventTitle":"Sierra Leone -2.25","odds":"1.86","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"ivibet"},{"eventTitle":"Mindkét csapat szerez gólt? Nem","odds":"1.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"ivibet"}]}
[3876808] 2023-03-22 18:00:00 Sierra Leone - Sao Tome and Principex;