EURO 2024

Erős tippünk is van az Eb-selejtezőkre - íme a csoportok és az esélyek

  • varin

Körbenéztünk az Eb-csoportokban, egy kifejezetten erős tippet pedig találtunk is a következő hónapokra.

Március 23-án megkezdődnek az Eb-selejtezők az öreg kontinensen, a kvalifikációs sorozat pedig szinte napra pontosan 1 évig tart majd. Az 53 rajtkőre álló csapatból 23 csatlakozik majd a rendező Németországhoz, hogy elfoglalják az olaszok trónját. Lássuk röviden, milyen csoportokkal (ennek listáját a cikk alján találod) rajtol el a sorozat és mi várható az ötös és hatos kompániákban.

A kvalifikációról

A 2020-as tornához hasonló a lebonyolítás, vagyis a 23 csapatból 20 együttest a csoportok 1. és 2.  helyezettje adja. Ezt követően a Nemzetek Ligája-eredmények után még 12 csapat játszik egy mini-kvalifikációs tornát, amelynek végén további 3 együttes örülhet majd. Ne felejtsük el, Marco Rossi csapata ezen a "kerülőúton" jutott ki 4 éve, Bulgária és Izland legyőzésével.

A selejtezőcsoportok összeállításakor figyelembe vettek politikai okokat (például Ukrajna és Fehéroroszország vagy Koszovó és Bosznia/Szerbia nem kerülhetett egy mezőnybe), illetve földrajzi megkötések is voltak, így például Izland és Ciprus sem találkozhatna semmiképpen sem.

Lássuk tehát a csoportokat, ahol Magyarország az 1. kalapból húzva a G-jelűben, egy igen barátságos ötösben szerepel, amelyből a papírforma szerint meg kéne oldania az Eb-részvételt.

 

A-csoport

Egyszerű ötösnek tűnik az első kvintett, hiszen Spanyolország kijutása biztos, míg Grúzia és Ciprus csak asszisztálhat a skótok és a norvégok küzdelméhez. A fogadóirodák itt a skandináv csapatot látják utazó félnek, és bizony Erling Haaland, illetve Martin Ödegaard személyében két olyan topjátékosuk van, akik képesek megoldani ezt a feladatot. A City klasszisa egyébként kihagyja a nyitómeccset, amely éppen Spanyolországban lesz esedékes.

>>>💰Itt a legnagyobb sportfogadás bónusz magyar játékosoknak💰 <<<

Nagy szüksége is lenne a norvégoknak egy ilyen sikerre, hiszen 2000 óta egyetlen világversenyen sem jártak, Haaland karrierje pedig mindig egy kicsit lyukas marad annak okán, hogy a válogatottban nincs esélye nagyot villantani. Nos, ebből az ötösből lehet sansza legalább az Eb illatát megízlelni.

{"headTitle":"Melyik csapat lesz a top2-ben?","headSubTitle":"","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Norvégia","odds":"1.57","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"ivibet"},{"eventTitle":"Skócia","odds":"2.62","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"ivibet"}]}

 

B-csoport

Egy fokkal érdekesebb ötös ez, no nem mondjuk Gibraltár szereplése miatt. A vb-ezüstérmes franciák mellett a hollandok, az írek és a görögök vetélkednek az első két helyért, és bizony kár lenne nagyon lenézni a kicsiket. Ugyan Hollandia Eb-kvalifikációja csupán 1.18-as szorzóval fogadható a ivibeten, ebben a csoportban lehetnek váratlanul elveszített pontok.

{"headTitle":"Meglepetést okozhat valamelyik kicsi? - oddsok a top2-re","headSubTitle":"","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Görögország","odds":"5.02","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"ivibet"},{"eventTitle":"Írország","odds":"5.52","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"ivibet"}]}

C-csoport

Az Eb-győztes olaszok mellett a minden tornára favoritként utazó angolok vannak a C-csoportban. Bár mondanánk, hogy nincs sok esély a meglepetésre az ukránok és az északmacedónok részéről, ezt hittük a vb alatt is. A fogadóirodák egyébként Anglia kijutását látják biztosabbnak, egy újabb olasz kudarc @3.75-ös szorzót fizetne.

{"headTitle":"Csoportgyőztes","headSubTitle":"","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Anglia","odds":"1.9","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"ivibet"},{"eventTitle":"Olaszország","odds":"2.24","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"ivibet"}]}

 

D-csoport

Ismételten egy nehezebben megjósolható csoport, ahol bár az öregedő horvát válogatott favoritnak számít, nem lebecsülhető a walesi, a török, de talán még az örmény nemzeti tizenegy sem. A horvátok kiesése itt is közel 4-szeres pénzt fizet, míg az immáron Gareth Bale nélküli Wales esetében furcsa módon még így is a kijutásra fizeti a kisebb szorzót az ivibet.

{"headTitle":"Melyik csapat fér be a top2-be?","headSubTitle":"","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Horvátország","odds":"1.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"ivibet"},{"eventTitle":"Törökország","odds":"1.44","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"ivibet"},{"eventTitle":"Wales","odds":"1.8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"ivibet"}]}

 

E-csoport

Az egyik legtisztább ötös az E-jelű így első ránézésre. Bár Lengyelország és Csehország nem tartozik a szűk élvonalba, a sorsolás az albánokat, a feröerieket és a moldovaiakat sodorta az útjukba, ami egy rendkívül barátságos csoport lett így a két vb-résztvevőnek. Önmagában egy Lewandowski vagy Schick szintű játékos simán jelentheti a különbséget, így hiába jutott ki például 2016-ban az Eb-re Albánia, @1.72-es szorzóért nagyon jónak tűnik, hogy a bravúr nem ismétlődik meg - ez nálunk a legerősebb longterm tipp a kvalira.

 

F-csoport

Szintén érdekes ötös az F, itt a belgák mögött az osztrákok és a 41 évesen is a válogatottat erősítő Ibráék, vagyis a svédek között dőlhet el a 2. hely sorsa. Azerbajdzsán és Észtország valószínűleg még zavaró tényező sem nagyon lehet, bár 1-1 Bakuban hagyott pont sok mindenről dönthet. A favorit egyébként némileg meglepő módon a szomszéd, a svédek zsinórban hetedik Eb-kijutása 1.80-as pénzt érne.

{"headTitle":"Melyik csapat jut ki Belgium mellett?","headSubTitle":"","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Ausztria","odds":"1.6","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"ivibet"},{"eventTitle":"Svédország","odds":"1.8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"ivibet"}]}

 

G-csoport

A számunkra legfontosabb csoport egyben talán a legkiegyenlítettebb is. Itt a Litvániában hagyott pontok számíthatnak duplán, de a balti államtól azért nagyon maximum 1-2 egység várható.

Máskülönben a szerb, a magyar, a montenegrói és a bolgár csapat között nincs gigantikus különbség, bárki okozhat meglepetést bárkinek, különösen mondjuk ha a nem túl baráti viszonyra gondolunk Szerbia és Montenegró között.

A bukik szerint a bolgárok nagyon outsiderek, míg az októberi szorzók tartják magukat, vagyis a fogadóirodák minket várnak a 2. helyre. Legyen úgy!

{"headTitle":"Melyik csapat jut ki az Eb-re?","headSubTitle":"","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Szerbia","odds":"1.28","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"ivibet"},{"eventTitle":"Magyarország","odds":"1.65","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"ivibet"},{"eventTitle":"Montenegró","odds":"1.9","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"ivibet"},{"eventTitle":"Bulgária","odds":"5.98","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"ivibet"}]}

 

H-csoport

Dánia egyeduralma simának tűnik ebben a szextettben, míg vélhetően az északír, San Marinó-i, kazah hármas a csoport 4. helyéért versenyez majd. A továbbjutás a finnek és a szlovének között dől majd el, ahol a szomszédunk helyett a nyelvrokonaink tűnnek befutónak. Ne felejtsük el, a szlovének is közel másfél évtizede várnak egy tornára, míg Eb-n független államként 2000-be jártak csak.

{"headTitle":"Melyik csapat jut ki az Eb-re a dánok mellett?","headSubTitle":"","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Finnország","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"ivibet"},{"eventTitle":"Szlovénia","odds":"2","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"ivibet"}]}

 

I-csoport

Szintén egy szoros hatos, sok szereplős küzdelem ígéretével Svájc mögött. A rutinos helvéteknek Izrael, Románia, Koszovó, Fehéroroszország és Andorra jutott ellenfélnek, leírni pedig felesleges lenne bármelyik csapatot is. Alighanem még a miniállam is szerezhet 1-2 bravúrpontot, a fehéroroszokat pedig szintén badarság lenne leírni.

A csoport kiszámíthatatlanságára jellemző, hogy a másik 3 csapatra egyaránt 2 feletti szorzót kínálnak, a befutó egyébként Románia lehet a bukik szerint.

{"headTitle":"Melyik csapat jut ki az Eb-re a svájciak mellett?","headSubTitle":"","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Románia","odds":"2","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"ivibet"},{"eventTitle":"Izrael","odds":"2.49","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"ivibet"},{"eventTitle":"Koszovó","odds":"3.74","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"ivibet"}]}

J-csoport

Szinte biztosan az utolsó nagy tornája lehet ez Cristiano Ronaldónak, a kijutás pedig nem tűnik nagy feladatnak. A luzitánok biztos csoportelsőnek tűnnek, míg a második helyért vélhetően Bosznia és Szlovákia küzd majd. Izland labdarúgása nagyon visszaesett, míg Luxemburgé nagyon feljövőben van, de ez vélhetően csak annyira lesz elég, hogy Liechtensteint gond nélkül megelőzze.

{"headTitle":"Melyik csapat jut ki az Eb-re a portugálok mellett?","headSubTitle":"","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Bosznia","odds":"2.11","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"ivibet"},{"eventTitle":"Szlovákia","odds":"2.51","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"ivibet"},{"eventTitle":"Izland","odds":"5.53","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"ivibet"}]}
406261
406275
406284
406293
406302
406311
406320
406329
406338
406347