Serie A

Megállj nem most lesz a Napolinak, de egy király meccs azért összejöhet

  • varin

A leendő gólkirályra is fogadunk, de azért megszakítjuk a Napoli egyik remek szériáját.

Sem az esélyesség terhe, sem a téli szünet nem volt hatással a Napoli csapatára, amely az Inter genovai botlása miatt immáron 15 pont előnnyel vezeti a ligát. Luciano Spalletti gárdája a Sassuolóhoz látogat, amely bár összekapta magát, azért a déli expressz így is könnyedén átroboghat rajta.

3919266

Kellett is már némi pozitív inger Reggio Emilliában, hiszen a Sassuolo kezdett veszélyesen közel kerülni a vonalhoz. A 3 meccsen szerzett 7 pont viszont lélegzetvételnyi szünetet kölcsönzött a csapatnak, bár így is pontosan csak ennyi egységgel előzi meg a brutális formát mutató Hellast. Ugyanakkor ne felejtsük el, Milánóban, az Atalanta ellen otthon és Udinében jött össze ez a 7 egység, ami azért kalapemelést érdemel.

A jó eredmények hatására kicsit Alessio Dionisi mester is megnyugodhatott, hiszen nincs közvetlen veszélyben az ő állása sem, ráadásul a Napoli után négy fordulón belül következik a Lecce, a Cremonese és a Spezia, ami kényelmes sorsolásnak tűnik.

A Napolinál sok újdonságról nem tudunk beszámolni, a fókusz olyan szinten a végső győzelmen van, hogy Spalletti minden, a szerződéshosszabbítással kapcsolatos témát visszautasított, hogy tényleg semmi se zavarhassa meg a lezárást.

"Ha problémákat akarunk magunknak, akkor vegyük el ezeket a szerződéses témákat, mert azok mindig képesek feszültséget kelteni. De maradjunk csak a holnapnál és ne hagyjuk, hogy bármi befolyásolja a szezonunkat. Nem kell számolgatnunk sem, pedig folyton azt hallom, hogy hány pont kell még, de ezek felesleges dolgok. Mindig csak az előttünk áll küldetéssel foglalkozunk" - mondta Spalletti.

[3919266] 2023-02-17 20:45:00 Sassuolo - SSC Napolix;5

A kupakieséstől eltekintve hatos győzelmi szériában van a Napoli, legutóbb a Cremonese távozott a Maradonából egy hármassal. Ne felejtsük el viszont, hogy izgalmas hetek jönnek, hiszen a Sassuolo, a Frankfurt és az Empoli vendége is lesz a Partenopei, majd érkezik a Lazio és az Atalanta, két, a BL-helyekért küzdő együttes. És noha tény, hogy a Napoli eddig megfoghatatlannak tűnik, egy rosszabb bajnoki széria, és a következő körökben az Udinével, a Bolognával, a Leccével és a Speziával találkozó Inter akár rá is akaszkodhat Osimhenék nyakára.

Mindenképpen jó meccsre van kilátás a Mapei-ben, habár az idei Sassuolo azért nem az az overgyáras csapat. Ugyan idegenben több, mint 300 perce nem kapott gólt a Napoli (ráadásul az S betűs sormintába szépen beillik a Sassuolo a Samp, a Salerno és a Spezia után), mi azért várunk egy találatot az utolsó hét meccsén 11 gólt szerző hazaiaktól.

Minket őszintén meglepne, ha kicsit is tartalékolna a BL-re a Napoli, ez pedig garancia lehet egy masszív gólgálára, ami egy 1-3, 1-4-es végeredményt is hozhat. Az utolsó öt meccsükön 15 gólt szerzett a Napoli a zöld-feketék ellen, ebből péntek estére is maradhat.

Harmadik-negyedik tippként pedig nézzünk egy Osimhen-gólt és két kaput eltaláló lövést, a nigériai csatár ugyanis az utolsó hat(!) bajnokiján betalált, összesen nyolcszor, ősszel pedig mesterhármast vágott a Sassuolónak, ahogyan tavaly a 6-1 alkalmával is eredményes volt.

{"headTitle":"Sassuolo-Napoli","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2023-02-17 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mindkét csapat szerez gólt - Igen","odds":"1.71","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"3.0 gól felett","odds":"2.02","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Victor Osimhen gólt szerez - Igen","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Victor Osimhen 1.5 kaput eltaláló lövés felett","odds":"2.1","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3919266] 2023-02-17 20:45:00 Sassuolo - SSC Napolix;