NFL

Eagles - Chiefs Super Bowlt rendeznek - íme a legfrissebb oddsok!

Kialakult a világ legnézettebb sporteseményének párosítása, az 57. Super Bowlban a Philadelphia és a Kansas csap össze.

Vasárnap rendezték a főcsoport-döntőket az NFL-ben, az NFC fináléját a Philadelphia bántóan simán, 31-7 arányban húzta be a San Francisco ellen, az AFC-ben viszont óriási csatát láthattunk a Kansas City és a Cincinnati között, amelyet végül Harrison Butker mezőnygólja döntött el a Chiefs javára. 

Tegyük gyorsan hozzá, hogy a 49ersnek nagyon nem volt szerencséje, hiszen az első félidőben megsérült a kezdő irányítójuk, Brock Purdy, majd a második elején a helyére beálló Josh Johnson agyrázkódást szenvedett.

Harmadik számú QB hiányában a csapat Purdyt küldte vissza a pályára, de mivel a könyöksérülése miatt passzolni nem tudott, így folyamatosan futásokkal próbálkoztak. Bár alapból az Eagles számított favoritnak, de ezekkel a sérülésekkel a vártnál jóval könnyebb dolguk volt a hazaiaknak. 

A hétfő hajnali főcsoport-döntő viszont hatalmas küzdelmet hozott, amelyben a védelmek alaposan kitettek magukért, hiszen 20, illetve 23 ponton tartották a két borzasztóan erős támadóegységet. A meccs előtt a legnagyobb kérdés az volt, hogy Patrick Mahomes bokája milyen állapotban van. Ugyan a kansasi sztárirányító látszólag nem volt 100 százalékos, de így is 326 yardot és 2 TD-t passzolt, a legvégén pedig kulcsfontosságú volt a néhány yardos futása, hiszen a Bengals védőfalembere, Joseph Ossai a pályán kívül szabálytalankodott ellene, ami 15 yardot jelentett a Chiefsnek. Ezzel pont bejöttek mezőnygól távolságba, amit Butker 45-ről bevágott. Ha nincs Ossai buta szabálytalansága, akkor könnyen lehet, hogy hosszabbításba torkollik ez a csata. 

Február 13-án, hétfő hajnalban tehát a Philadelphia és a Kansas City csap majd össze Arizonában az 57. Super Bowl keretén belül. Egy borzasztó izgalmas döntő elé nézünk, hiszen mindkét csapat támadóegysége brutális fegyverarzenállal rendelkezik, ugyanakkor a védelmekben is megvan a potenciál, hogy nagyot alkossanak. 

Ami az esélyeket illeti, a fogadóirodákban jelenleg -2.5 pontos favorit a Philadelphia, míg az over/under határt 49.5 ponton húzták meg, 

Két hetük van a csapatoknak felkészülni a nagy meccsre, ami Kansasban részben arról szól majd, hogy Mahomes bokáját minél tökéletesebb állapotba hozzák. 

{"headTitle":"Super Bowl LVII","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2023-02-13 00:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Philadelphia Eagles","odds":"1.74","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Kansas City Chiefs","odds":"2.15","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
bet365