Nemzetközi foci

Ki lesz Ronaldóék új edzője? Mourinho, netán Tité? - íme az oddsok

  • varin

A vb után távozó Fernando Santos helyére a legnagyobb portugál edzőlegenda a favorit.

Több, mint 8 év után távozott a portugál kispadról Fernando Santos, akinek egy Eb-győzelmet, egy Nemzetek Ligája-sikert és egy Konföderációs Kupán elért harmadik helyet is köszönhet a luzitán együttes. Az elválás valószínűleg nem közös volt, ugyanakkor Santos sikerei elvitathatatlanok, ám ahogyan hamarosan Cristiano Ronaldo is kiöregszik, úgy itt az ideje egy új érának a nemzeti csapatnál. Lássuk, ki pótolhatja a rutinos mestert.

 

A fogadást a Labdarúgás - Végső fogadások - Speciális - Vezetőedzők útvonalon éred el

{"headTitle":"Ki lesz a következő állandó edző Portugália kispadján?","headSubTitle":"","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"José Mourinho","odds":"3","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Rui Jorge","odds":"4","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Jorge Jesus","odds":"5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Tité","odds":"6","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

Nagyjából minden médium és az oddsok is az első helyen José Mourinhót említik, aki klubszinten már mindent megnyert, amit csak lehetett. Ugyanakkor a portugál lapok szerint még nem jött el a Special One ideje, aki állítólag visszautasította a lehetőséget, noha a legfontosabb szereplők beleegyeztek, hogy Mou egyszerre legyen a Roma és Portugália vezetőedzője. A szakember szeretné kitölteni 2024-ig szóló szerződését a Farkasoknál, de utána akár következhet a portugál együttes is.

A leglogikusabb választás addig is Rui Jorge lenne, aki több, mint egy évtizede vezeti az u21-es válogatottat, a megfiatalodó felnőtt csapatot pedig aligha ismerné bárki is jobban nála. Külön érdekesség, hogy a korábbi Porto- és Sporting-játékosnál csak négy tréner ül régebb óta a kispadon bármelyik felnőtt válogatottnál, így az ő u21-es regnálása tényleg példátlan. A portugál lapok szerint a 49 éves mester mellett sok érv szól, bár kérdés, ott akarja-e hagyni régi munkahelyét.


>>>🎲 REGISZTRÁLOK AZ UNIBETRE ÉS KÉREM A 20.000 HUF ÜDVÖZLŐ BÓNUSZT VALAMINT A 60 INGYEN PÖRGETÉST! 🎲<<<


Harmadik helyen szintén egy munkával rendelkező mestert találunk, a Szalai Attilával együtt dolgozó Jorge Jesust. A Benfica korábbi sikerkovácsa azért lehet logikus döntés, mert Santost éppen óvatos futballja miatt érte több kritika, ami Jesusra egyáltalán nem jellemző.

Az esélyesek között még a brazil kispadról nemrég felálló Titét, Paulo Fonsecát, Andre Villas-Boast említik, illetve esetleg Scolari is újra munkába állhatna visszavonulását követően.

unibet