Foci-vb 2022

Még Messit is lapoztatjuk! - vb-döntős tippek a faultokra és a kártyákra

  • varin

Lapokra és szabálytalanságokra is fogadtunk a világbajnoki döntőn, amelyet egy lengyel spori dirigál.

Akik kitartóan olvastak minket, emlékezhetnek rá, hogy a vb előtt nem voltunk restek azt is megtippelni, ki fújja majd a sípot a fináléban. Nos, akkor mi Clément Turpinra fogadtunk, ám a franciák elődöntőbe jutásával ez értelemszerűen nem jött be, ám általános meglepetésnek számít, hogy végül ki is kapta a döntőt - legalábbis az oddsok alapján. Lássunk néhány, a témába vágó tippet, ha már témánál vagyunk!

Persze a 41 éves Szymon Marciniak nem egy rutintalan kezdő, de egy Szuperkupa-finálét leszámítva azért nem volt még igazán rangos meccs a kezében. A hatalmas rutinját persze jól jelzi a közel 40 levezetett BL-meccs, de a torna előtt nem volt a favoritok között a tar játékvezető. Viszont a tornán mind a francia-dán, mind az argentin-ausztrál meccsen jól dirigált, így a két fél 2-1-es sikere után a döntőt is megkapta Marciniak.

Kemény spori a lengyel?

Ha csak a nagy tornákat nézzük, akkor távolról sem mondható szigorú játékvezetőnek. A világesemények alkalmával eddig 2,5-3 körüli lapátlaggal dolgozott, amibe illik az idei tornán kiosztott 5 sárga lapja is. Pályafutása során 10 vb-selejtezőt, 2 pótselejtezőt, 8 Eb-selejtezőt és 1 pótselejtezőt, valamint több Nemzetek Ligája-meccset vezetett, az átlaga pedig 4,5-es, ami viszont nem kevés.

2021-ben és 22-ben 13 válogatott meccsen dirigált, ahol 5,15-ös lapátlaggal dolgozott, bár hozzá kell tenni, hogy 2 vagy 3 lapos meccse nagyon kevés volt, viszont a 3 ilyenből 2 is a világbajnokságon.

Mit várhatunk a csapatoktól?

Noha Argentína a 12 sárga lapjával a második helyen áll ezen a tabellán, azért ne felejtsük el, hogy ennek nagy része a hollandok elleni balhé alkalmával jött össze. Az elődöntőn is igen sportszerű volt az Albiceleste, még az a 2 sárga sem nagyon volt benne a pakliban, amit kiosztott nekik Daniele Orsato. A franciák 5 figyelmeztetése pedig önmagáért beszél, a galloktól nagy durvulást aligha várhatunk.

Az argentinok meccsenként átlagosan 12,33-szor, a franciák pedig 8,16-szor faultolnak.

Ennél is érdekesebb, hogy az argentinok ellen átlagosan 16-szor szabálytalankodtak az ellenfelek, de azért nem érdemes elfelejteni, hogy Messiék szoros meccseket játszottak, keményebb csapatok ellen, illetve csak Hollandia, csak a ráadás 30 percében odapakolt 12-t...

Mire fogadjunk?

Marciniak sajnos nem az a játékvezető, akinél megéri okoskodni, illetve maga a párharc is eléggé megjósolhatatlan végkimenetelű. Nincs nagyon benne a 90 percben a sima meccs, amely azt mondathatja velünk, hogy érdemes a lapokra fogadni, de a lengyel sporttárs azért simán levezethet nagyvonalúan egy vb-döntőt is.

>>>🔷 Fogadj a legjobb szorzókon a legszélesebb kínálatból 🔷<<<

A szabálytalanságok piaca sokkal izgalmasabbnak tűnik, ott látunk értéket. A franciák kevés faultjával már sikerült nyernünk egyszer, noha azt is illik hozzátenni, hogy az egyenes kiesés alatt igencsak megugrott a faultjaik száma, hiszen a 49-ből 35(!) fault is az elmúlt 3 meccsen jött össze.

A 24.5-es határ most jónak tűnik, noha Marciniak egyik csoportmeccsén sem ugrotta meg ezt a határt. Illetve megfűszerezzük még ötletünket egy papírforma és egy vakmerő sárgával is. Nicolás Otamendi a legtöbbet faultoló argentin játékos a vb-n, 571 perc alatt már 11 szabálytalanságnál jár, míg Lionel Messiből élete legfontosabb meccsén bármit kinézünk, még néhány taktikai faultot is.

{"headTitle":"Argentína-Franciaország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-12-18 16:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Szabálytalanságok száma: 24,5 felett","odds":"1.9","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Nicolas Otamendi lapot kap","odds":"3.24","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Lionel Messi lapot kap","odds":"6.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
22bet