Foci-vb 2022

Messi után vajon Ronaldo is ott lesz a legjobb nyolc között a vb-n?

  • Tomihmv

Avagy ki jut utolsóként a negyeddöntőbe a világbajnokságon, Portugália vagy Svájc?

Kedden záródnak a legjobb nyolc közé jutásért folytatott csaták a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokságon, az utolsó nyolcaddöntős mérkőzésen pedig Portugália és Svájc feszül egymásnak. A bukmékerek szerint Cristiano Ronaldóék az esélyesebbek, sikerükre ugyanis átlagosan 1.93-szoros szorzón lehet fogadni.

3370557

Csapathírek

Portugália hat ponttal csoportgyőztesként jutott a legjobb 16 közé. Az első meccsén Ghánát 3-2-re verte, azt követően Uruguayt nyomta le 2-0-ra, majd egy félig-meddig vegyes csapattal 2-1-es vereséget szenvedett Dél-Korea ellen, amelynek köszönhetően az ázsiaiak is továbbjutottak a nyolcaddöntőbe...

Ameddig tehát számított, jól teljesítettek Fernando Santos fiai, az utolsó csoportmeccsen az eredmény ellenére viszont pozitívum, hogy sikerült egy-két játékosnak pihenőt adni. CR7 vagy Rúben Neves például 64 percet volt pályán, Bernardo Silva és Carlvaho csak a 81. minutumban állt be, míg Rúben Dias, Joao Félix vagy Bruno Fernandes például egy percet sem játszott. 

Ami a portugálok hiányzóit illeti, Nuno Mendes és Danilo Pereira biztosan kimarad, míg Otávio szereplése kérdéses.

[3370557] 2022-12-06 20:00:00 Portugália - Svájcx

Svájc is hat pontot szerzett a csoportkörben, azonban az alpesiek ennyi egységgel csak a második helyre fértek oda. Igaz, egyenlő pontszámuk lett a brazilokkal (akiktől egyébként 1-0-ra kikaptak), viszont a gólarányuk eggyel gyengébb lett (a kameruniakat 1-0-ra, míg a szerbeket 3-2-re győzték le).

Ugyanakkor ellentétben a portugálokkal, továbbjutásuk csak az utolsó körben vált biztossá, amikor sorsdöntő meccset vívtak Szerbiával, amelyet végül egy igen parázs csatában megnyertek. A jó eredmények ellenére nem volt kirobbanó a játéka a svájciaknak, igaz, így volt ez a tavalyi Európa-bajnokságon is, amikor a csoportkört követően a nyolcaddöntőben Franciaországot ejtették ki, majd a negyeddöntőben majdnem a spanyolokat is kicsapták...

Habár igen színesre sikeredett az utolsó találkozója a svájciaknak, mégis sikerült megúszniuk, vagyis eltiltás miatt nem lesz hiányzója Murat Yakin mesternek. A szövetségi kapitány egyébként maximum Steffen játékára nem számíthat, akiknek szereplése bizonytalan.


⭐️A foci-vb legjobb sportfogadás bónuszai ⭐️


Mire érdemes fogadni?

A felek idén kétszer is megmérkőztek már egymással méghozzá a Nemzetek Ligája keretén belül, s mindkétszer az éppen otthon játszó válogatott tudott nyerni, előbb a portugálok 4-0-ra, majd egy héttel később a svájciak 1-0-ra. Most inkább az utóbbira, vagyis egy szoros mérkőzésre van kilátás, avagy nem volna meglepő, ha jó párszor szabálytalankodnának a felek.

Az NL-ben 22-szer és 26-szor faultoltak egymás ellen, míg a mostani vb-n a svájciak kereken 14-es, míg a portugálok majdnem 12-es átlaggal rendelkeznek. Ugyanakkor akkora lesz most a tét, ellentétben az előző meccsekkel (vb-csoportkör, illetve az egymás ellenik), hogy bőven van esély arra, hogy megugorják a bukmékerek által felállított 26,5-es határt.


     ⭐️⭐️⭐️

35.000 HUF értékű első befizetési bónusz

KÉREM A BÓNUSZT

Ha sok a fault, akkor bizony a sárga lapok is előkerülhetnek. Partnerirodánk, a 22bet, kereken négynél (ázsiai határ) húzta meg vonalat. A felek legutóbbi két egymás ellenijén ezen a határon a feltett tétünk visszajárt volna, most viszont látunk arra sanszot, hogy többet termeljenek ennél (a svájciak bő, míg a portugálok szűk kettő sárgát átlagolnak Katarban). Még úgy is, hogy a spori az a mexikói César Arturo Ramos lesz, aki önmagához képest visszafogottabb teljesítményt nyújt eddig a vb-n, na, de lehet, hogy most "robban majd az az időzítettbomba".

Mindezen túl pedig szerintünk a labdabirtoklásban lehet érték. Portugália eddig rendre mondhatni ledominálta feleit, a 60 százalékos labdabirtoklási arányt valamennyi meccsén elérte. Most is úgy véljük, hogy a luzitánoknál lesz jóval többet a labda, a svájciak minden bizonnyal védekezésre rendezkednek be, vagyis minden esély megvan arra, hogy Cristiano Ronaldóék legalább 58 százalékos labdabirtoklási aránnyal zárjanak (mint ahogy például a legutóbbi egymás ellenijükön, a genfi meccsükön is zártak).

{"headTitle":"Portugália - Svájc","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-12-06 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Szabálytalanságok száma 26,5 felett","odds":"1.70","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Sárga lapok száma 4 felett (ázsiai lapok)","odds":"1.81","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Portugália labdabirtoklása 57,5% felett","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3370557] 2022-12-06 20:00:00 Portugália - Svájcx;
22bet