Foci-vb 2022

Már az is meglepő lenne, ha Lewáékat nem ütnék ki - tippek a francia-lengyelre

  • varin

Lengyelország az összes továbbjutó közül az egyik leggyengébb teljesítményt nyújtotta. Most jön a világbajnok.

Ha kizárólag a világbajnokságon a továbbjutó csapatok között akarnánk felállítani egy erősorrendet, akkor talán a legnagyobb különbség lenne Franciaország és Lengyelország között. A vb-címvédő remek játékkal, magabiztosan, kulcsjátékosait pihentetve vette az akadályokat, míg a lengyelek nemhogy a 16, de talán a 32 csapat között is az egyik leggyengébb produktumot tették le az asztalra a 270 perc alatt. Lehet ez így egy rendkívül sima nyolcaddöntő?

3370552

Lewandowskiék esetében semmilyen kritika nem tűnik jogtalannak, egészen borzalmas, amit eddig műveltek lengyel barátaink, semleges szemmel nézve sajnálatos is, hogy ez a teljesítmény továbbjutást ért. Ha nincs Wojciech Szczęsny két bravúrosan kivédett büntetője, most Mexikót nézhetnénk a franciák ellen, ami lássuk be, sokkal igazságosabb lenne, mint ez a helyzet. A kvartett leggyengébb teljesítménye is elég volt azonban a továbbjutáshoz, hiszen Mexikó nem tudta bevinni a döntő találatot, míg a lengyelek "kivédekezték" az argentinok elleni meccset 0-2-re. Az biztos, hogy óriási fordulat kell, hogy akár egy szoros meccs is összejöjjön az underdognak.

"Tudtuk, hogy végül akár a sárga lapok is számíthatnak és folyamatosan figyelemmel kísértül a másik meccset. Rögtön le is hoztam Krychowiakot, mert ő veszélyeztetett volt és végig ott volt a fejünkben, hogy 2-3 sárgán múlhat a továbbjutás.

Szerencsére végül továbbjutottunk, így most nagyon szeretnénk ezt kiélvezni. Régóta vártunk egy ilyen sikerre és nagyon izgalmas lesz egy olyan remek válogatott ellen játszani, mint a francia. Kiváló generáció, dinamikus, gyors játékuk van és bár a vb előtt szerettem volna egy Franciaország-Brazília döntőt látni, ehhez immáron nekünk is lesz néhány szavunk" - mondta Czeslaw Michniewicz szövetségi kapitány.

Ami a franciákat illeti, noha a veretlen világbajnoki cím egyelőre úgy tűnik, hogy nem lehet már, a teljesítmény így is megsüvegelendő. Még nem kizárt, hogy a FIFA utólag megadja Antoine Griezmann gólját, de az sem számítana különösebben, így csak szépségtapaszt jelenthetne a galloknak.


>>>🆕REGISZTRÁLOK A 22BET-RE ÉS KÉREM A 35 000 HUF ÜDVÖZLŐ BÓNUSZT🆕<<<


A csoportelsőség és a 6 pont is igen könnyedén jött össze, Ausztrália ráijeszteni is alig tudott a franciákra, míg a dánok szintén igen szerény teljesítményt nyújtottak. Ráadásul nagyon sokat számíthat, hogy a franciák közül többen is pihenhettek Tunézia ellen, így a frissesség biztosan Didier Deschamps-ék oldalán lesz. Ennek szellemében vissza is kerülnek a megszokott nevek a kezdőbe, így ismét az igencsak erős Giroud, Mbappé, Griezmann, Dembélé négyessel rohamozhat a Les Bleus.

Mindkét csapat vereségből érkezik tehát, de teljesen más ezeknek a betliknek az íze. A lengyelek a kapusteljesítményt leszámítva semmiben nem közelítik meg a franciákat, egyetlen, a fontos meccseken rendre betliző Lewandowskiban bízhatnak csupán. A -1.5-es egál hendikepet mi kihagyjuk, de izgalmas tippünk így is van.

Ebben a felállásban a kapura lövésekre mindenképpen érdemes fogadni. A franciák mindkét "tétmeccsükön" 20 felett kísérleteztek, 52 próbálkozásból 16-szor el is találták a kaput. A lengyeleknél ez a két szám 20, illetve 4. Az összese lövésnél 10.5-es a hendikep, míg a kaput eltalálóknál csak 3.5, így mi utóbbira voksolunk.

Másik tippünk pedig a labdabirtoklásra vonatkozik. A lengyelek az argentinek ellen 27%-ban birtokolták a játékszert, de még Szaúd-Arábia is bőven legyőzte ebben a mutatóban Lewáékat. Most pedig már egy 64-36-tal is nyernénk.

{"headTitle":"Franciaország-Lengyelország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-12-04 16:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Franciaország -3.5 kaput eltaláló lövés","odds":"1.78","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Franciaország 63.5% labdabirtoklás felett","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3370552] 2022-12-04 16:00:00 Franciaország - Lengyelországx;