Felkészülés

Ezt várjuk mi - tippek a Magyarország-Görögország meccsre

Dzsudzsák Balázs a válogatottságtól, a csapat pedig az évtől és a szurkolóktól búcsúzik. Íme tippjeink.

varin

Az elejétől fogva tetszik erre a meccsre a magyar siker szorzója, méghozzá több okból is. A görög válogatott remek kis NL-sorozatot zárt, egy ilyen négyesben tőlük a 15 pont megsüvegelendő teljesítmény. Talán emiatt is fáradt el kicsit a szezon végére a hellén csapat, hiszen Máltán egy 2-2 azért nem a legdicsőségesebb eredmény. Ahogyan a magyar csapatban, úgy itt is akadnak kimaradók, Vlachodimos, Tsimikas vagy Liminos, hogy csak a legismertebbeket említsem, ráadásul a szigetországban sem állt ki Gus Poyet rossz kezdővel.

A luxemburgi meccs szerintem kifejezetten jól sikerült, egy nevetséges gólt követően sem omlott össze a magyar csapat, ez pedig a korábbi válogatottak esetében nem mindig volt így. Jobb a mi együttesünk jelenleg, valószínűleg a görögöknél vegyes kezdő áll majd ki, és terveim szerint 1-0-ról indulunk amúgy is, hiszen a legerősebb tipp, hogy még egyszer utoljára elsül majd az a legendás bal és a hős legenda betalál!

Tipp: Magyarország -0.25 @1.83   

Cipolla

A csütörtöki fájó iksz után a magyar csapat vélhetően fejben egy fokkal feljebb kapcsol vasárnapra, de az ellenfél is egy polccal magasabban helyezkedik el. 

A görögök focija nagyon nem fekszik a magyar válogatottnak, ami még úgy is igaz, ha Dibuszékhoz hasonlóan a görögök is csak 2-2-re voltak jók Máltán. Ezáltal egy nem túl szórakoztató 90 percre számítok. A motiváció egyértelműen a hazai pálya okán nálunk lesz, azonban az eredményt nem piszkálom, inkább látok rá jó esélyt, hogy több kaput talált lövésig jut a válogatottunk. A védelmünk szarvashibákat követett el csütörtökön, ezen felül nagyjából jól működött, így a Puskás Stadion 90 perce során többször találhatjuk el a görög hálóőr kapuját.

Tipp: Kaput talált lövések 1X2: 1 @1.82    

Tomihmv

Utolsó mérkőzésére készül az idei évben a magyar válogatott (igaz, a görög is), s biztos, hogy szépen szeretne búcsúzni ettől a parádésan sikerült esztendőtől. Arról nem is beszélve, hogy ez lesz Dzsudzsák utolsó meccse a válogatottban, amivel rekorder lesz, avagy a debreceni "cséká" is megérdemelné, hogy szép legyen a búcsúja.

Borítékolható tehát, hogy mi leszünk motiváltabbak, s ugyan nem egy harmatgyenge válogatott lesz az ellenfelünk, de a mostani görög csapat már nem képvisel olyan nagy játékerőt, mint korábban, ráadásul, ahogy varin is írta, bőven lesznek hiányzói. 

Ha ezek mellé hozzátesszük, hogy hazai pálya előnye mellettünk szól (ugye rengeteg jegy elkelt már, s az is lehet, hogy végül telt ház lesz), akkor nem kérdés, hogy milyen irányban érdemes nézelődni fogadásügyileg. 

A magyar-siker ajánlása helyett (azért mégis csak egy barátságos találkozóról beszélünk) a mieink góljaira fogadnék. A 22bet ugyanis majd' kétszeres pénzt kínált az 1,25 feletti opcióra (ázsiai gólok), ami ugye csak akkor veszítene teljesen, ha nem tudnánk gólt szerezni, nem mellesleg pedig szerintem teljesen reális esélyünk van arra, hogy Málta után mi is legalább kétszer köszönjünk be Görögországnak.

Tipp: Magyarország góljai 1,25 felett @ 1.94