Felkészülés

Ezt várjuk mi - tippek a Luxemburg-Magyarország meccsre

Válogatottunk a vb-árnyékában két felkészülési meccset is vív a héten, íme tippjeink az első megmérettetésre.

varin

Dzsudzsi gólt lő! Ja, nem, ez majd vasárnap lesz tipp, csak már előre gondolkodtam :P

Nehéz egy ilyen, "idény végi" meccsnél okosat írni, hiszen a szünet előtt néhány nappal még kétszer pályára kell lépjenek a fiaink. Úgy vélem, Rossi inkább a hazai meccsre tartogatja a nagyágyúkat, így Luxemburgban több debütáló játékosra is számítok. Nem megbánta a jelenlegi válogatott játékosokat, azért nálam most a keret egyharmada nem válogatott szintű játékos, márpedig belőlük állhat akár a csütörtöki csapat magja.

Ami a hazaiakat illeti, itt is bőségesen lesz debütáló futballista, de azért jóval kevesebb, alighanem számukra is a veretesebb ellenfél, vagyis Magyarország ellen lesz fontosabb a 90 perc, sem mint a bolgárok ellen.

Jó csapat ez a luxemburgi, évek óta egyértelmű és látványos a fejlődése a gárdának. A Nemzetek Ligájában nem sokkal maradtak le a törökökkel szemben a feljutásról és a vb-selejtező is jól sikerült.

Nem véletlenül csökkent már több tizedet is a hazai siker, illetve az 1x, nálam pedig egy gyengécske magyar kezdővel ez a meccs tényleg inkább szoros lesz, mintsem magyar gála.

 

Tipp: Luxemburg +1.0@ 1.79   

gb1

Amit mindenképpen tényként jelenthetünk ki, hogy nem ez lesz a válogatott legjobb, de nem is a legizgalmasabb idei meccse, tekintve, hogy már legyőztük az év során Németországot és Angliát is. Luxemburg viszont kellemetlen ellenfél, amely viszonylag stabil játékot tud produkálni neki fekvő válogatottak ellen és a tét hiánya is inkább az underdog malmára hajthatja a szelet. A kis nyugati ország válogatottja ráadásul az utóbbi hat meccséből csak egyszer kapott ki, mondjuk otthon meg csak egyet nyert az utóbbi hétből.

A mienk ellenben brillíroztak a sztárokkal teli Nemzetek Ligája-csoportban, pont ezért is lesz nehéz felpörögni erre a gyötrelmesnek ígérkező 90 percre. Mélyelemzés értelmét nem igazán látom, nehezen megfogható ez az összecsapás, amin úgy gondolom, nem a góloké lesz a főszerep. Ennek szellemében egy kombinált, pontos eredményes ötletet néztem ki, amibe még egy esetleges blamával is nyerhetnénk.

Tipp: Pontos eredmény 0-0, 1-0 vagy 0-1 @ 3.30    

Cipolla

Borzasztó ellenfélválasztásnak gondolom Luxemburgot, miután egyáltalán nem evidens, hogy itt győzelemmel fog távozni a magyar válogatott, cserébe ha valami balul sül el, évekig kénytelen hallgatni ezt az eredményt a csapat...

Mindenesetre így a vb árnyékában nem gondolom, hogy túl motivált magyar társaság lépne pályára, Rossi nyugodtan próbálgathat és újoncot is avathatunk. Gyenge meccset várok, amit nagy nehezen, de behúzhat a magyar csapat. Mindenesetre az első fél órában nem számítok gólra. A védelmünk jó, a támadójátékunk pedig a találkozó első felében még inkább nehézkes lehet, miután a hazaiak még erőnlétileg is rendben lesznek..

Tipp: Első gól megszületik a 30. percig? - Nem @1.88    

Tomihmv

Mivel nem vagyunk ott Katarban, így edzőmeccsekkel zárjuk a 2022-es esztendőt. Elsőként Luxemburggal mérkőzünk meg, amely válogatottat már nem szabad egy kézlegyintéssel elintézni, elég, ha csak 2017-ig lapozunk vissza a históriás könyvekbe, amikor is 2-1-es vereséget szenvedtük otthonukban, még Leekens regnálása alatt...

Azóta sokat változott a világ, mi enyhén szólva is kimásztunk a gödörből, s noha az olaszok elleni vesztes meccsből érkezünk a találkozóra, szárnyaltunk a Nemzetek Ligája kiírásban, s bőven meghazudtoltuk a bennünk kétkedőket. Azonban a luxemburgiak is szépen lépkednek előre, egy ideje már a top100-ban vannak a FIFA világranglistáján, s az NL-ben lejátszott hat meccsükből csak egyet veszítettek el (a törökök ellen otthon), az utolsó három ütközetükön pedig nem kaptak ki, s például Törökországban játszottak 3-3-as döntetlent.

Ahogy nekik (Deville, Thill, Martins, Skenderovic, Da Graca), úgy nekünk is lesznek hiányzóink (Gulácsi, Kleinheisler, Nego, Schafer, Vécsei), de azért így is küzdelmes meccsre lehet számítani. Szerintem ugyanakkor érvényesíteni tudjuk a papírformát, vagyis úgy vélem, hogy győzünk Luxemburgban, de mivel szoros ütközetet várok, így a háromesélyben kínált magyar szorzót azzal turbózom fel, hogy, mellé teszem azt, hogy kevesebb, mint 4,5 találat születik a találkozón.

Tipp: Magyarország nyer és kevesebb, mint 4,5 gól @ 1.90    

[4047876] 2022-11-17 20:00:00 Luxemburg - Magyarországx;