Serie A

Leírni is durva, de lassan eldől ez a topbajnokság...

  • varin

A Bundesligában vagy a Ligue 1-ben megszoktuk, de a Serie A-ban... Ráadásul a Napolitól!

Ha azt mondjuk, hogy szürreális a Napoli idei teljesítménye, még tényleg nem mondtunk semmit. A déliek 20 lőtt góllal behúztak egy nem túl könnyű BL-csoportot, a bajnokságban pedig 12-2-0-s mérleggel és 34 lőtt góllal állnak az élen. Nem csoda, hogy már igen alacsony a Partenopei Scudettójának szorzója.

{"headTitle":"Melyik csapat nyeri a bajnokságot?","headSubTitle":"","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Napoli","odds":"1.44","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Milan","odds":"6.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Inter","odds":"7","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Juventus","odds":"13","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Lazio, Roma","odds":"34","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Persze érkeznek is szépen a szívességek a riválisoktól, könnyítve ezzel a Napoli dolgát. A Milan Cremonesében bukott, a Roma házi rangadót vesztett, az Inter derbit Torinóban, az Atalanta pedig Leccében hagyott 3 egységet, vagyis minden fél hozzáteszi a magáét a Napoli sikeréhez. És egyértelműen ez is adja az immáron 8 pontos fór magyarázatát, a Napoli nem csak a rangadókat képes hozni, de a kötelezőkkel sincs problémája, a megszerezhető 42 pontból pedig 38-at begyűjteni akkor is fantasztikus, ha például ebből 2 a Lecce ellen veszett el.

A legfélelmetesebb talán a csapat rangadókon mutatott teljesítménye, hiszen Spallettiék nyertek már a Lazio, a Milan, a Roma és az Atalanta vendégeként is.

A sorozatot egyébként január 4-én folytathatják a San Siróban, amikor is az Interhez látogatnak, de addig még a 2022-es évet le lehet zárni egy nagyon szép győzelemmel az összeomló Udinese ellen. Erre a mérkőzésre egyébként íme itt egy ingyenes tipp!


>>>Minden, amit a 2022-es foci-vb-ről tudni kell<<<


Azon kívül, hogy a védelem és a középpálya nem annyira mély, tényleg nem lehet fogást találni a Partenopei-en. Az Empoli ellen is két cserejátékos, Lozano és Zielinski szállították a gólokat, ráadásul a cserepadon olyan támadók nem kapnak gyakran játékperceket, mint Raspadori vagy Simeone.

Biztosak lehetünk benne, hogy délen a Serie A a prioritás, de ha már éppen egy verhető Frankfurtot kapott a BL-ben is a csapat, miért is ne menne addig, amíg lehetséges.

Kihívók nélkül?

A 38 szerzett pont önmagában is csodálatos, a Napoli gólkülönbsége kétszer jobb, mint a Laziót leszámítva gyakorlatilag bármelyik üldözőé. Osimhenék szerencséje, hogy nincs is igazán rivális csapat, nem látni, ki fogja majd be a Napolit -8-ról vagy éppen még többről.

A rómaiakkal hosszútávon nem lehet számolni, a Juve bár a 3. helyre lépett fel a csütörtöki győzelmével, messze nem bajnokesélyes csapat, a milánói gárdáknak pedig szintén ott van a BL, mindemellett egyik sem igazán meggyőző.

Ez az az 1.44-es szorzó, amire, de ellene sem szabad fogadni. Jó eséllyel eljön majd tavasszal egy kisebb lejtmenet a Napolinál is, de egyelőre nem látszik, mi is történhetne a gárdával.

Ráadásul azt se felejtsük el, hogy a Napoli rendkívül kevés válogatott játékost ad majd a vb-re, így szinte a teljes keret együtt készülhet az idény második felére.

Egy biztos, extrém leolvadás kellene, hogy ilyen háttérrel és előnnyel ne nyerjen bajnokságot 23 év elteltével Aurelio De Laurentiis klubja.

394008