Női kézi Eb

Ez lehet a nyerő a horvát-magyar Eb-meccsen!

Kulcsfontosságú találkozót játszanak lányaink déli szomszédaink ellen.

Vasárnap már a második fordulót rendezik a női kézilabda Európa-bajnokságon, amikor is a mieink Horvátország legjobbjaival néznek farkasszemet. A fogadóirodák szerint bármilyen eredmény benne van a pakliban, azonban Golovin Vlagyimir tanítványait hozták ki esélyesebbnek, akikre ugyanakkor átlagosan 1.75-szörös szorzón lehet fogadni háromesélyben.

Kulcsfontosságú találkozó előtt lányaink. - Fotó: MTI

Csapathírek

Fogcsikorgatós győzelemmel mutatkozott be a magyar női kézilabda-válogatott az Európa-bajnokságon, miután csak öt góllal, 33-28-ra tudta legyőzni az újonc Svájc együttesét. Ugyanakkor a lényeg a két pont, továbbá, hogy a mérkőzésre ajánlott mindkét fogadásunk (magyar csapat góljainak számára kínált, illetve, hogy Klujber Katrin szerzi a találkozón a legtöbb gólt fogadásunk) egyaránt zöldült.

Több hibával kezdett a magyar válogatott (melynek keretéből pénteken Szemerey Zsófia és Füzi-Tóvizi Petra maradt ki) pénteken, köszönhetően annak, hogy a svájciak remekül felkészültek belőlünk. Az első félidőben nem találták a ritmust a mieink, rengeteg helyzetet hagytak ki (öt kapufát is lőttek), így meglepetésre az újonc vonulhatott előnnyel szünetre (12-14). A második játékrészre megemberelték magukat Golovin Vlagyimir lányai, a 37. percben már vezettek (18-17). Ezt követően fej-fej mellett haladt a két együttes, az 51. minutumra viszont elléptünk kettővel, majd egy 4-0-s sorozattal a dudaszóig végül ötgólosra növeltük előnyünket, s 33-28-ra tudtunk nyerni, vagyis nagy lépést tettünk a középdöntőbe jutás felé.

Ettől azonban vasárnap biztosan több kell, hiszen a horvátok jóval magasabb játékerőt képviselnek, ugyanakkor szövetségi kapitányunk, némileg meglepő módon, elégedetten nyilatkozott az MTI-nek a pénteki meccs lefújását követően:

"Számítottunk rá, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, mert felkészültünk a svájciakból, és tudtuk, hogy nagyon gyorsan játszanak. A győzelemnek örülök, és a második félidőben mutatott játéknak is" - nyilatkozta a szakvezető. "Hatvan percen keresztül küzdöttünk, és a legfontosabb a győzelem volt. Bízom benne, hogy ez a következő fordulókban jobb játékkal is párosul" - mondta Golovin. Majd kitért a vasárnapi találkozóra is:

"Biztos vagyok benne, hogy Horvátország ellen sokkal jobb teljesítményt tud nyújtani fiatal csapatunk. A legfontosabb, hogy még jobban fel kell készülnünk a beálló körüli játékra, mert ezt Svájc ellen nem sikerült megoldanunk" - magyarázta a kapitány.

A magyar női válogatott Eb-kerete:
Kapusok: JANURIK Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZEMEREY Zsófi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), SZIKORA Melinda (SG BBM Bietigheim, német).
Jobbszélsők: GYŐRI-LUKÁCS Viktória (Győri Audi ETO), TÖPFNER Alexandra (DVSC Schaeffler).
Jobbátlövők: ALBEK Anna (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria).
Irányítók: KUCZORA Csenge (Praktiker-Vác), TÓTH Eszter (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), VÁMOS Petra (DVSC Schaeffler).
Beállók: BORDÁS Réka (DVSC Schaeffler), FÜZI-TÓVIZI Petra (DVSC Schaeffler), PÁSZTOR Noémi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC).
Balátlövők: DEBRECZENI-KLIVINYI Kinga (Siófok KC), HORNYÁK Dóra (DVSC Schaeffler), KÁCSOR Gréta (DVSC Schaeffler).
Balszélsők: KORSÓS Dorina (CS Rapid Bucuresti, román), MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria).
Szövetségi kapitány: GOLOVIN Vlagyimir.

Habár a horvátok a tavalyi olimpiára nem jutottak ki, míg a 2021-es világbajnokságon csak a 18. helyet szerezték meg, nem szabad elfelejteni, hogy a legutóbbi Európa-bajnokságon óriási meglepetésre a harmadik helyet szerezték meg. Méghozzá úgy, hogy a csoportkörben többek közt minket győztek le két góllal, a bronzmeccsen pedig a házigazda dánokat nyomták le hattal...

Ugyanakkor a bemutatkozó mérkőzésük (a keretük nem sokat változott a két évvel ezelőttihez, hiszen a 2020-as bronzmeccsen szóhoz jutó 16 játékos közül 12 most is ott van a csapatban) nem sikerült valami fényesre pénteken, hiszen kilencgólos, 32-23-as vereséget szenvedtek a címvédő Norvégia ellen. A zakó benne volt a pakliban, de a különbség azért magasnak mondható, igaz, tettek is ezért a horvátok, akik a második félidőben egy rövidzárlatnak köszönhetően (17-17 is volt a meccs állása) kaptak ki végül nagyon simán.

 


Mire érdemes fogadni?

A felek legutóbb a két évvel ezelőtti Eb-n találkoztak, s ahogy említettük, a horvátok 24-22-re tudtak nyerni a csoportkörben. Akkor is nagy volt a tét, de most is az lesz, hiszen ha ülnek a papírformák (mindkét válogatott legyőzi Svájcot, illetve kikap Norvégiától), akkor ezen meccstől függ, hogy hány pontot visznek magukkal a felek a középdöntőbe.

Érdekes, akkor a horvát-siker átlagosan 16-szoros (!) pénzt fizetett, most viszont mindössze 2.65-szörös szorzót ajánlanak erre a kimenetelre átlagosan, míg a mieink szorzója 1.05-ről ugye egészen 1.75-ig kúszott fel. Mindezek is érzékeltetik, hogy mekkora téttel bír a találkozó, amelyen úgy véljük, hogy megfontolt, s a megszokottól lassabb játék várható.

Így pedig szerintünk az 53,5 gól alatti fogadás lehet a nyerő választás erre a találkozóra, amit a Betclic irodában ajánlott megjátszani. Egyrészt partnerirodánk kínálja erre az opcióra az egyik legjobb szorzót, másrészt az iroda kiváló bónusznak köszönhetően, kockázatmentesen játszhatod meg tippünket!

{"headTitle":"Horvátország - Magyarország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-11-06 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Kevesebb, mint 53,5 gól","odds":"1.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"}]}

 

betclic