EURO 2024

Ennyire sima lenne Marco Rossiéknak az Eb-kvalifikáció? Íme az oddsok!

Még az első hely is meglehet a magyar válogatott számára a 2024-es Eb-selejtezőben.

Vasárnap délben megtartották az Eb-selejtezők sorsolását, amelyet a magyar válogatott a parádés NL-szereplésnek köszönhetően az első kalapból várt. Ez azt jelentette, hogy Franciaország és Anglia kivételével Európa legerősebb csapatait biztosan elkerüli Marco Rossi gárdája, de talán még a legoptimistább forgatókönyvekben sem szerepelt egy olyan ötös, amelybe végül a magyar csapat került.

Oddsok a magyar válogatott Eb-selejtezős szereplésére
   
Csapat Megnyeri a csoportot Továbbjut Nem jut tovább
Szerbia 2.10 1.28 3.50
Magyarország 2.75 1.66 2.10
Montenegró 7.00 1.90 1.80
Bulgária 12.00 6.00 1.10
Litvánia 34.00 15.00 1.015

Ha azt nézzük, hogy az adott kalapon belül hányadik kiemelt csapattal találkozunk, akkor nagyon kedvező lett a sorsolás, hiszen Szerbia a 8., Montenegró a 7., Bulgária a 8., Litvánia pedig az 5. helyre kapott besorolást, és hát mondani sem kell, hogy mennyire sokat jelent, hogy a 3. kalapból Montenegró érkezik, nem pedig Svédország vagy Ukrajna.

Mivel az első két helyezett automatikusan kijut az Eb-re, hatalmas esélyt kapott a magyar válogatott, amely az oddsokban is megmutatkozik.

Ugyanis mint az látható, a magyar csapat esetében csupán 1.66-os szorzót kínál a Bet365 arra, hogy az 1-2. helyen végez, míg a 2. kalapból sorsolt Szerbia számít a favoritnak. A mieink - a fogadóirodák szerint - Montenegróval küzdenek majd meg a 2. pozícióért, azzal a válogatottal, amely az idei NL-sorozatot csoportjában a 3. helyen zárta, holtversenyben a kieső Romániával, Finnország és Bosznia mögött.


🟢 Bet365 bónuszkód és regisztráció 🟢


A 2006-os önállósodást követően három barátságos meccset játszott a magyar csapat Montenegró ellen, a mieink mérlege 1 döntetlen és 2 vereség, legutóbb 2019-ben szenvedtünk vereséget Podgoricában, már Marco Rossi vezetésével.

Első ránézésre még a bolgár kirándulás is nehézkesnek tűnhet, hiszen a botrányosan gyenge 2019-2020-as időszakot követően lassan életjeleket mutat a balkáni válogatott, hiszen a Nemzetek Ligája-csoportjában a 2. helyen végzett, vereséget pedig csak egyet szenvedett - igaz, szinte pontosan egy éve Litvániában kapott ki vb-selejtezőn.

"Lehetett volna sokkal nehezebb csoportunk, de természetesen ennél jobb csoportot is el tudtam volna képzelni. Nem szabad, hogy megtévesszen bárkit is, hogy bennünket sorsoltak a legerősebb kalapból, hiszen a szerbek a világranglistán előttünk állnak, és kint lesznek a világbajnokságon is" - utalt arra a szövetségi kapitány, hogy miért is a szerbek a kvintett favoritjai.

A képlet tiszta, Litvániát oda-vissza verni kell, a bolgárok ellen 6 pont is sokat számíthat, Montenegró ellen pedig 4 egység kell legyen a cél, és akkor nem lehet probléma az Eb-kvalifikáció. Ráadásul arra sem igen kell számítanunk, hogy a vélhetően csoportgyőztes szerbek majd bármilyen szívességet is tesznek a montenegrói gárdának, alighanem ott 2x90 perc igencsak puskaporos randevúra számíthatunk majd.

Ugyanakkor ne felejtsük el, a magyar válogatott az elmúlt években főleg a meglepetésekben volt erős, akkor, amikor nagyon underdog szerepben futballozhatott. Most következik 10 olyan meccs, ahol mind pontszerzési esélyünk van, ebből pedig legalább 6-7 olyan, ahol győzelemre is kell majd játszani. Hogy fekszik-e majd Szoboszlaiéknak ezt a szerep is vagy mondjuk úgy megtréfálnak minket a bolgárok is, mint tették tavaly az albánok, az hamarosan kiderül.

Mire fogadjunk?

Egyértelműnek tűnik a szituáció, Szerbia ott lesz az 1-2. helyen, míg Magyarország Montenegróval csatázhat a 2. helyért, de azért a fogadóirodák szorzóival egyetértve, mi vagyunk az esélyesek. Így pedig kicselezve a bukikat, nem arra tesszük a pénzünket, hogy mi kijutunk a tornára, hanem arra, hogy Montenegró nem. Nagyon hasonló fogadás, mégis jobb a szorzója.

{"headTitle":"EURO 2024 selejtező - Továbbjut a csoportból?","headSubTitle":"","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Montenegró - Nem","odds":"1.8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
bet365