Női kézi BL

Szlovéniában sem vár könnyű menet a Fradira

Az elmúlt két BL-meccsét egyaránt elveszítették Elek Gáborék, akikre újabb kemény ütközet vár.

Kéthetes kihagyást követően ismét Bajnokok Ligája mérkőzéseket rendeznek a női kézilabda világában, időrendben haladva pedig kirakatcsapatink közül elsőként a Ferencváros lép pályára. A zöld-fehérek a Ljubljana vendégei lesznek vasárnap délután, a mérkőzés pedig abszolút mértékben háromesélyesnek számít a fogadóirodákban.

Roppant kemény meccs vár Lekicsékre Ljubljanában. - Fotó: fradi.hu

Csapathírek

Kisebb gödörben vonult pihenőre a Ferencváros, hiszen az NB I-ben ugyan eddig valamennyi meccsét megnyerte, a legrangosabb sorozatban viszont már nem áll ennyire fényesen. Az Odense (27-23) ellen aratott győzelemmel indította ugyan BL-szezonját, ám azt követően történelmi pofont kapott a Bietigheim otthonában (20-40), míg legutóbbi meccsén 21-20-as vereséget szenvedett hazai pályán a Brest Bretagne alakulata ellen...

Pedig a franciák ellen már Tomori és Cvijics is visszatért, így már csak Szucsánszkira, Kukleyre, Bíróra és Stolléra nem számíthatott Elek Gábor mester, akik közül előbbi kettő, ha minden igaz, visszatérhet vasárnap.

Ami a hazaiakat illeti, a szlovénok tavaly a BL-ben a Fradi testén keresztül egészen a negyeddöntőig jutottak, ahol a későbbi győztes Kristiansand állta útjukat, hazájukban viszont mindent megnyertek.

A nyáron alaposan átalakult a keretük, amely inkább némileg gyengült, hiszen többek közt Gros, Ugolin, Posavec, Van Kreij, Krpezs-Szelzák vagy Lekics (épp az FTC-hez) is távozott, míg az érkező oldalon Dmitrijeva, Radicsevics, Kovárová, Rosiak, Lazovic és Markovic nevét olvashatjuk, ugyanakkor szakvezetői posztra Dragan Adzicot nyerték meg.

Az idei három BL-meccsükből kettőt elveszítettek, hiszen kikaptak az erősebb CSM Bukarest (28-30) és a Kristiansand együtteseitől (21-27) is. Viszont az utolsó ütközetük jól sikerült, a gyengécske Most csapatát gyűrték le idegenben 42-29-re. A találkozót követően ők is szünetre vonultak, viszont szerdán már bajnokit játszottak, amikor is 37-22-re nyertek a Celje ellen, így kettőből kettő sikernél tartanak a nem túl acélos szlovén bajnokságban, de legalább már volt egy felhozó meccsük a szünet után. Ezen a találkozón és a legutóbbi BL-meccsen egyébiránt Juric, Ngombele és Radoszavljevics sem lépett pályára közülük.


🤙 Vadiúj fogadóiroda a Hathármon! 
Markold fel
a 120 EUR kezdőbónuszt🤙


Mire érdemes fogadni?

A felek legutóbb, ahogy fentebb is említettük, a BL-nyolcaddöntőjében találkoztak tavaly, amikor is az odavágón a Ljubljana hazai pályán 33-26-ra tudott nyerni, amivel eldöntötte lényegében a párharcot, hiszen a visszavágón a Ferencváros mindössze 26-22-es sikert aratott.

A visszavágás reményében lép tehát pályára Elek Gábor együttese, azonban nagyon nem lesz egyszerű dolga. A hazaiak ugyan némileg gyengültek, de Dragan Adzic személyében egy kiváló trénerrel lettek gazdagabbak. Borítékolható, hogy minimum egy szoros meccsre jók lesznek a Fradi ellen is, sőt, a sikerre is megvan minden esélyük, hiszen a zöld-fehérek roppant mélyen vannak.

Az viszont borítékolható, hogy mindkét oldalon a védekezés kerül majd fókuszba, amiről Adzic egyébként is híres, de Elek mester is sokat fordított erre a műfajra idén. Így pedig kimenetelre nem fogadnánk, még hendikeppel sem, helyette a bukmékerek által felállított 52,5-es határon húzunk undert, ami nem egy nagy line, de az előjelek alapján beférhetnek alá a felek.

{"headTitle":"Ljubljana - Ferencváros","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-10-09 14:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Kevesebb, mint 52,5 gól","odds":"1.80","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"}]}