Darts

Összejön a Price - Van Gerwen finálé? - tippek az elődöntőkre

Szombat este az elődöntős összecsapásokkal folytatódnak a küzdelmek a World Grand Prix-n.

Ugyan meglepetésekből nem volt hiány a héten, de a négy közé azért csak négy klasszis dartsos jutott be. A felső ágon a világelső Gerwyn Price az első World Grand Prix elődöntőjére készülő Nathan Aspinall ellen mérkőzik meg, míg az alsó ágon megismétlődik a torna 2018-as döntőjének párharca, avagy Peter Wright és Michael van Gerwen feszül egymásnak. 

World Grand Prix, elődöntők    
Kezdés Mérkőzések 1 2
21:00 Gerwyn Price - Nathan Aspinall 1.38 2.85
22:15 Peter Wright - Michael van Gerwen 2.08 1.70

A verseny előtt felhívtuk a figyelmet Aspinallra, hogy 29-es szorzón nem rossz választás a végső győzelme, hiszen a mezőnyben azon kevés játékosok közé tartozik, aki a szezonban a három leggyakoribb beszálló duplán 40+ százalék hatékonyságot mutat. A negyeddöntőben is láthattuk, hogy dupla 18-on kezdett, majd miután ott döcögött a szekér váltott dupla 16-ra. Nagy erény, ha valaki több duplához is tud nyúlni. Persze a neheze csak most következik Aspinall számára, miután Price ugyancsak nagyon jó formát mutat a tornán. Noha a walesitől pénteken sok extra nem kellett, de a héten megmutatta már, hogy brutális szintre tudja emelni a játékát. 

Aspinall borzasztó szívós ellenfél és egy World Grand Prix-elődöntőben biztosan nem adja majd könnyen a bőrét, Price pedig már nem egyszer megégette magát az angol ellen. 

Az egymás elleni összevetésben a walesi 11-8-ra vezet, ám a televíziós meccseken 5-2 (!) Aspinall javára, aki a világbajnokságon, a UK Openen és a Grand Slamen is verte már el Price-t. 

A megérzésünk azt súgja, hogy a walesi valahogyan azért megoldja majd a továbbjutást, de minimum két szettre a nagy küzdő angol is jó lesz.
 


Papíron a második elődöntő ígéri a nagyobb csatát, amelyen öt világbajnoki cím feszül majd egymásnak. Peter Wrightnak a World Grand Prix-trófea még hiányzik a vitrinjéből és ennek szellemében érkezett Leicesterbe, ám Michael van Gerwen beleköphet a levesébe. A holland klasszis az elmúlt napokban ihletett formába került és pénteken már a 100-as körátlagot nyaldosta. 

Van Gerwen úgy nyert Chris Dobey ellen 3-1-re, hogy a beszállóit 64% hatékonysággal, míg a kiszállóit 58%-kal dobta. 

Egy ilyen játék borzasztó demoralizáló és már csak emiatt is nagyon nehéz felvenni vele a kesztyűt. Természetesen Wright van akkora klasszis, hogy emeljen játéka színvonalán, de nagyon hullámzott a teljesítménye Van Den Bergh ellen, ami azért arra utal, hogy nincs minden puzzle a helyén. 

Fogadás szempontjából ismét meghúzzuk az overt Wrightra. Ugyan tegnap csak éppen megdobta az öt 180-at, de az látszott, hogy továbbra is nagyon érzi a tripla 20-at. Ma csak eggyel várunk többet tőle, cserébe viszont már nem három, hanem négy nyertig tart a küzdelem. 
 


Ami a napi kombi szelvényünket illeti, ezúttal nem bonyolítjuk túl. Számunkra Price és Van Gerwen is meggyőzőbb, mint Aspinall és Wright, így egy hosszabb meccsen pláne őket várjuk a fináléba.

 

 

Ti milyen tippekkel indultok harcba a hatodik játéknapon?
 

{"headTitle":"World Grand Prix, 6. játéknap","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-10-08 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Price - Aspinall: szettek száma 5.5 felett","odds":"1.71","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"},{"eventTitle":"Wright 180-as dobásai 5.5 felett","odds":"2.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"},{"eventTitle":"Price + Van Gerwen","odds":"2.35","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"}]}