Darts

Erős tippel támadunk Van Gerwen meccsén

Pénteken a negyeddöntőkkel folytatódnak a küzdelmek a World Grand Prix-n.

Kialakult a negyeddöntős mezőny a Leicesterben, fordulatokban és drámában pedig nem volt hiány az elmúlt két napban, hiszen a nyolc mérkőzésből hét esetben a győztes döntő szettben harcolta ki a továbbjutást. Elég színes a társaság a legjobb nyolc között, ráadásul Madars Razma és Martin Lukeman személyében két World Grand Prix-újonc is versenyben van még. De a trófeára természetesen a három nagyágyú, a világelső Gerwyn Price, a trónkövetelő Peter Wright és az ötszörös bajnok Michael van Gerwen pályázik a legnagyobb eséllyel.

World Grand Prix, negyeddöntők    
Kezdés Mérkőzések 1 2
20:00 Nathan Aspinall - Martin Lukeman 1.36 2.90
21:00 Gerwyn Price - Madars Razma 1.16 4.75
22:00 Peter Wright - Dimitri Van den Bergh 1.66 2.12
23:00 Michael van Gerwen - Chris Dobey 1.30 3.33

Az első negyeddöntőben két angol, Nathan Aspinall és Martin Lukeman feszül egymásnak. Ezen az ágon mindkét kiemelt búcsúzott, Michael Smith-t Aspinall, míg James Wade-et Lukeman ütötte ki, majd mindketten óriási csatában jutottak tovább a második körből, most pedig egymás ellen dönthetik el, hogy ki léphet színpadra szombaton is. A torna előtt egyébként mindkét játékosra felhívtuk a figyelmet, hiszen duplák tekintetében egyaránt nagyon jó számokat hoztak a szezonban.

Ez pályafutásom eddigi legnagyobb fizetése. Rengeteg munkát fektettem bele, így nagyon büszke vagyok magamra. Televíziós tornán negyeddöntőzhetek, ez őrület. Tudom, hogy a legjobb napomon bárit legyőzhetek. - mondta Lukeman.

Nagyon motiváltnak tűnik tehát a 37 éves angol és az az igazság, hogy Aspinall ellen sem lehet leírni, mert honfitársa semmivel nem nyújtott eddig meggyőzőbb formát, sőt az előző körben Danny Noppert ellen nem egyszer a szakadék széléről táncolt vissza. Küzdelmes, fordulatos meccset várunk, ami aligha dől el három szettben.

Az Aspinall - Lukeman csörte győztese vagy a világelső Gerwyn Price-szal vagy pedig a World Grand Prix-újonc Madars Razmával találkozik a szombati elődöntőben. Természetesen szenzációs meglepetés lenne, ha a lett jutna be erről az ágról a legjobb négy közé. Ugyan Razma volt az egyedüli, aki nem döntő szettben nyert a 16 között és tényleg nagyon jó dartsot láthattunk tőle, ám Price-szal szemben teljesen más kihívásokkal szembesül majd. 

A walesi klasszis szettről-szettre építette fel a játékát és bár 2-1-es hátrányban volt Joe Cullen ellen, az utolsó két szettet 107-es (!) körátlaggal hozta le, amire angol kihívójának olyannyira nem volt válasza, hogy még leget sem nyert. 

Bár van potenciál Razma játékában és egy-egy szettben akár képes is lehet úgy dobni, hogy pariban legyen, ám a mérkőzés egészében aligha tudja majd felvenni a kesztyűt a walesivel.
 

>>>Vadiúj fogadóiroda a Hathármon! Markold fel a 120 EUR kezdőbónuszt<<<


A folytatásban Peter Wright és Dimitri Van den Bergh összecsapása következik, ez a csörte pedig talán a legizgalmasabb a legjobb nyolc között. Emlékezhetünk, hogy a világjárvány alatt a skót volt az a dartsos, aki hónapokra befogadta a szigetországban rekedt belgát, ám az már nem annyira tetszett Wrightnak, hogy a World Matchplay negyeddöntőjében kikapott Van den Bergh-től. Azóta megvolt a visszavágó a szeptemberi German Darts Open döntőjében és azt már a skót nyerte. 

A mostani összecsapásukon elég nehéz jósolni a dupla beszálló miatt, mindenesetre a fogadóirodák inkább Wright felé húznak, annak ellenére, hogy a belga az előző körben a címvédő Jonny Claytont küldte haza. 

A stabilabb formát talán Van den Bergh-től láthattuk, aki közel 50%-kal beszállózott és 55%-kal kiszállózott, illetve megdobott négy 100 feletti kiszállót is és nagyjából a meccs egészében tartani tudta a jó formát. Wright viszont nem kezdett a legjobb és elhúzta a mézesmadzagot Krzysztof Ratajski előtt, majd 1-2-es állásnál sebességi fokozatot váltott és 100 feletti átlagokkal mészárolta le a lengyelt. Ezek után döntse el az ember, hogy most melyik arcát mutatja majd Snakebite...

Győztesre nem is merünk tippelni, abban viszont látunk fantáziát, hogy Wright dob legalább öt 180-at. Ratajski ellen nyolcat is összehozott és mivel Van den Bergh ugyancsak jó tömegben, illetve hosszúra nyúlhat a meccs, így minden adott, hogy lehozza az overt.

 


Az utolsó negyeddöntőben az ötszörös bajnok Michael van Gerwen a korábbi elődöntős Chris Dobey ellen méri össze a tudását. Az angol 2019-ben játszott legutóbb major tornán negyeddöntőt, szóval azt is lehet mondani, hogy Dobey-nak hosszú ideje ez az első rangos versenye, amelyen jól fut a szekere. Underdogként győzte le Luke Humphriest és Adrian Lewist is, ám az újabb bravúrhoz várhatóan még tovább kell emelnie a játéka színvonalát, ugyanis a holland klasszis szinte minden tekintetben erősebb játék mutatott eddig.

Van Gerwen az előző meccsén a második szettől kezdve 95-ös átlag alá nem adta, dobott két gigászi kiszállót és a beszállókat 95%-ban (!) megoldotta az elő sorozatban. 

Elkapta tehát a fonalat Mighty Mike és ezzel a játékkal abszolút bejelentkezett a trófeára. 

Fogadás szempontjából az első szettre fókuszálunk, ugyanis Dobey mindkét meccsén borzasztóan lassan vette fel a tempót. Lewis ellen olyannyira gyengén kezdett, hogy a 60-as (!!!) átlagot sem érte el és sima 3-0-lal bukta a nyitószettet. Mivel alapból Van Gerwen a favorit, így duplázó szorzón megrizikózzuk, hogy maximum egy leget veszít az első szettben. 

 


Az első három játéknapon egyaránt ült a kombi szelvényünk és nagyon közel jártunk ahhoz, hogy a negyedik is zöldüljön, ami ráadásul egy négyszerező lett volna. Noppert azonban hiába vezetett a döntő szettben 2-0-ra és hiába volt rengeteg meccsnyila, nem tudta lezárni a találkozót. Nem egy túl jó érzés, így elbukni egy szelvényt, de nem csüggedünk, új nap, új esélyek. Ezúttal csak a tétünk dupláját nyerhetjük, ám ha jók a megérzéseink, akkor sokat nem kell majd ezért izgulnunk.
 

 

Ti milyen tippekkel indultok harcba az ötödik játéknapon?

 

{"headTitle":"World Grand Prix, 5. játéknap","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-10-07 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Wright 180-as dobásai 4.5 felett","odds":"2.20","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"},{"eventTitle":"1. szett Van Gerwen -1.5","odds":"2.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"},{"eventTitle":"Aspinall - Lukeman 3.5 szett felett + Price + Van Gerwen","odds":"2.14","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"}]}