Férfi kézi BL

Mikkel Hansenék ellen is folytatódik a szegediek vesszőfutása?

Simán benne van ugyanis a pakliban, hogy idei negyedik BL-mérkőzését is elveszíti a Pick Szeged...

Ezen a héten is csütörtökön lép pályára a szegedi kézilabda csapata a Bajnokok Ligájában, s a két idegenbeli meccset követően ezúttal a Pick Arénában mérkőzik meg. Ellenfele a dánok kirakatcsapata, az Aalborg együttese lesz, vagyis ezúttal sem vár könnyű mérkőzés Juan Carlos Pastor fiaira. Olyannyira nem, hogy a fogadóirodákban abszolút háromesélyes a találkozó, egyik iroda a magyar, másik pedig a dán csapatot hozza ki egy hajszállal favoritnak.

Ezúttal is kőkemény meccs vár a szegediekre. - Fotó: facebook.com/pickhandball

 

Csapathírek

Kijelenthető, hogy idáig ez nem a szegediek szezonja. Az NB I-ben ugyan hozzák a kötelezőket (azok közül sem mindet meggyőzően), hiszen a Budakalász, a Cegléd, a Balatonfüred, a Dabas és szombaton a Ferencváros is fejet hajtott nekik, azonban a BL-ben szenvednek.

Oké, nincs könnyű sorsolásuk, hiszen az első körben a Barcelonát fogadták (28-35), majd Nantesba látogattak (30-35), míg egy hete Kielben vendégszerepeltek (29-34), s ezen meccseket egyaránt elbukták, méghozzá úgy, hogy minimum öt gól (!) mindig volt a felek között...

Most pedig jön egy másik bivalyerős együttes, az Aalborg, amely szintén kiváló játékerőt képvisel. Elég csak megemlíteni, hogy nyáron Mikkel Hansen Párizsból a dán csapathoz igazolt (!), így Aaron Pálmarsson mellett két igazi világklasszissal rendelkeznek a vendégek...

"Nem jó érzés rápillantani a tabellára, és azt látni, hogy jelenleg pont nélkül állunk. Nem így terveztük, szerettünk volna jobb rajtot venni. Keseregni viszont nem szabad, a hibákból pedig tanulnunk kell. Mindenkinek, köztük nekem is. Nincs mese, csütörtök este nekünk gladiátorként kell harcolnunk, itt már nem hibázhatunk, nekünk hatvan percen keresztül kell menni csak előre, egy pillanatra sem szabad kiengednünk, mert az Aalborg remek csapat. Elég csak a keretükre pillantani, nemzetközi klasszisok szerepelnek náluk, akik közül bárki képes eldönteni egy meccset. De ez nem lehet elég akkor, ha mi csapatként tesszük oda magunkat, mert a mi erőnk ebben rejlik. Ezt kell elővennünk, együtt, közösen tudjuk megszerezni a győzelmet, amelyhez mindig sok segítséget kapunk a szurkolóinktól. Ebben a helyzetben ők nagyon sokat jelentenek" - mondta a pickhandball.hu-nak a hazaiak beállója, Rosta Miklós.

Ami a vendégeket illeti, ahogy említettük, a dánok Mikkel Hansen érkezésével alaposan megerősödtek, mellette még Flodman és Hoxer igazolt az Aalborghoz, míg Laesö és Samuelsson távozott a nyáron.

Hazájukban eddig remekelnek, hiszen a szuperkupát behúzták, a kupában továbbjutottak, a bajnokságot pedig vezetik, méghozzá úgy, hogy a Bjerringbro/Silkeborggal döntetlen játszottak másfél hete, vasárnap viszont a bajnok GOG otthonában nyertek magabiztosan hat góllal. A BL-ben pedig a Celjét (36-32) és az Elverumot (33-25) is legyőzték, viszont a Kielcével nem bírtak múlt héten, 30-28-ra kaptak ki a lengyelektől hazai pályán.

Az Aalborgnál a hírek szerint Juul és Larsen marad ki, míg a Szegednél a Kiel és a Fradi elleni Mackovsek, Stepancic és Bánhidi hiányzott, előbbi kettő ezúttal sem lép pályára, nagy kérdés, hogy utóbbi tudja-e vállalni ezt a roppant fontos BL-csatát.


>>>Vadiúj fogadóiroda a Hathármon! Markold fel a 120 EUR kezdőbónuszt<<<


Mire érdemes fogadni?

Az Aalborg van jobb passzban, kevesebb hiányzója lesz (nagyon nagy talány a roppant fontos játékos, Bánhidi játéka), viszont a Szeged játszik hazai pályán, avagy tényleg teljes mértékben háromesélyes a találkozó.

Nem foglalnánk állást kimenetelt illetően, hiszen bármi benne van a pakliban. Az viszont biztos, hogy hatalmas tempóra lehet számítani, de ha a Pick belemegy az "őrült" rohanásba, akkor nem sok esélye lesz arra, hogy megszerezze idei első pontját, pontjait a Bajnokok Ligájában. Kulcsfontosságú lesz tehát a védekezés a siker elérése érdekében, s ez mindkét oldalra igaz, így pedig a bukik által meghúzott 62,5-es gólok számának határán undert húzunk.

{"headTitle":"Pick Szeged - Aalborg","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-10-06 18:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Kevesebb, mint 62,5 gól","odds":"1.81","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"}]}