Európa Liga

Megint balhéba torkollik Mourinhóék meccse?

  • varin

Meglepő vereségek és győzelmek tarkítják a Roma szezonját, ezúttal viszont a kötelezőt kéne hozni.

Érdekes kis topcsapatos rangadóra kerül sor az Európa Liga C-csoportjában, ahol is az AS Roma látja vendégül a Real Betist. Az andalúzoknak az 1 pont is remek eredmény lenne, míg a Farkasok a meglepő razgradi vereség miatt eggyel magasabb fokozatba kellene kapcsoljanak az EL-ben is.

4010537

Eléggé kiszámíthatatlan ez az idei Roma, hiszen verte már Mourinhóékat az Udinese, a Ludogorec és az Atalanta is, míg október elején az Intert kapták el a Giuseppe Meazzában. Kellett is a siker Abrahaméknek, hiszen a sokak által titkos Scudetto-esélyes fővárosiak szekere meg-megakadt, viszont egy ilyen bravúrsiker sokat lendíthet. Mindemellett a Romára hétvégén könnyűnek tűnő bajnoki vár, hiszen a Lecce látogat az örök városba, ami országos 1-esnek tűnik. 

A Betis esetében már sokkal pozitívabb az összkép, és nem csak az EL-ben szerzett két siker miatt. A zöld-fehérek 7 forduló alatt 15 pontot gyűjtöttek a La Ligában, ennek értékét pedig külön növeli, hogy közben a városi rivális Sevilla 10 ponttal Manuel Pellegrini csapata mögött csak szenved.

A két csapat előző meccse igen balhésra sikeredett - emiatt

Hétvégén viszont kikapott a sevillai csapat, Vigóban azonban az a széria továbbra sem tört meg, hogy a Betis nem játszott még idén döntetlent - ami azért az Olimpicóban jó eredmény lenne.

A kezdőket illetően nem lesz nagy kevergetés a trénerek kártyapaklijában, hiszen Mourinho a milánói győztes csapatot küldi fel, míg Pellegrininek szintén nincs komoly hiányzója.

A Roma utolsó három a Betis utolsó két meccsén volt piros lap, ráadásul a két csapat tavaly augusztusban egy olyan barátságos meccset játszott egymással, ahol a Roma 11(!) lapot szedett össze és Mourinhót is kiállították.

A balhé akkor tört ki, amikor Alex Moreno 2-2-es állásnál kézzel sodort egy labdát a kapuba, mely jelenet után a római játékosok megrohamozták a játékvezetőt és Mourinho is beszaladt a pályára. 

Ha nem is a fenti sztori okán, de nem várunk barátkozós meccset, mindkét fél hajlamos a keményebb futballra is, ráadásul a Romának nyernie kell. Ezt még megfűszerezhetjük a szlovén Matej Jug sporttárssal, akit nem kell félteni, ha kártyákról van szó, és máris kijön az egyenlet végén az alábbi tipp.

{"headTitle":"Roma-Betis","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-10-06 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"4,5 lap felett","odds":"1.8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"}]}
[4010537] 2022-10-06 21:00:00 Roma - Real Betisx;