Tenisz

Illene ennek a tippnek simán ülnie Medvedev meccsén

  • Cesc18

Kedden a korábbi világelső Daniil Medvedev is bemutatkozik Asztanában, ellenfele a spanyol Albert Ramos-Vinolas lesz.

Elég ütős mezőny gyűlt össze Kazahsztánban, hiszen a US Open-bajnok orosz mellett a világelső Carlos Alcaraz és a 21-szeres Grand Slam-győztes Novak Djokovics is pályára lép. Érdemes lesz tehát a héten figyelni erre az ATP 500-as viadalra, ugyanis pikáns párharcok jöhetnek össze.

Daniil Medvedev bár sima játékkal jutott el New Yorkban a legjobb 16-ig, de ott elvérzett Nick Kyrgios ellen és így nem tudta megvédeni címét. A US Open óta csak Metzben lépett pályára az orosz, de az sem az ő tornája volt, miután nem kis meglepetésre rögtön az első meccsén kiesett Stan Wawrinka ellen. 

Nem fut tehát olyan jól Medvedev szekere, mint tavaly, amikor 60-nál is több meccset nyert meg. Idén mindössze 37 sikernél jár és bár a major tornák sora már véget ért, de azért rendeznek még néhány olyan patinás tornát, amelyeken kozmetikázhat az idei évén.

Nincs rossz sorsolása Asztanában, ugyan az elődöntőben Djokoviccsal találkozhat, ám addig könnyedén megoldható feladatok elé néz. Kezdésként Albert Ramos-Vinolast kapta, aki 10 napja Genoában még egy salakos Challenger-tornán ütögetett. Nem sikerült annyira jól ez a verseny a spanyolnak, hiszen 1. kiemeltként a trófeáért utazott Olaszországba, ám a negyeddöntőben kiesett egy hazai teniszező ellen. 

Ramos-Vinolas fedett pályán nem igazán tényező, olyannyira, hogy ilyen körülmények között legutóbb 2018 őszén nyert meccset. 

Ugyan Asztanában lassú borításon játszanak, ami még feküdhet is a spanyol stílusának, de ez akkor is fedett kemény pálya, tehát túl sok ellenállásra nem számítunk tőle. 
 

Mire fogadjunk?


Az egy dolog, hogy Ramos-Vinolasnak ezek a körülmények nem fekszenek, de mostanság hajlamos volt igen rosszul kezdeni a mérkőzéseit. Az említett olaszországi tornán még egy 400-on kívüli játékos ellen is sikerült 2-6-tal nyitnia és összességében az elmúlt 10 meccséből hatszor 6-2-re vagy 6-3-ra veszítette el az első szettet.

Ezt tovább gondolva, nem tűnik rossz választásnak, hogy Medvedev legalább 3 játék különbséggel megnyeri az első szettet. Bátrabbak akár azt is megrizikózhatják, hogy Ramos-Vinolas 3 játék alatt marad a nyitójátszmában, erre 2.52-szeres kasszát fizet a 22bet. 

{"headTitle":"Albert Ramos-Vinolas - Daniil Medvedev","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-10-04 15:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"1. szett Medvedev -2.5 game hendikep","odds":"1.74","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
22bet