Tenisz

Bajba kerülhet a US Open döntőse

  • Cesc18

Kifejezetten nehéz meccs vár az 1. kiemelt Casper Ruudra a szöuli torna pénteki negyeddöntőjében.

A világranglista-második norvég fiút kemény fából faragták, hiszen bevállalta, hogy a Laver Kupa után a héten pályára lép Szöulban - Cam Norrie és Taylor Fritz is elutazott a dél-koreai fővárosba, utóbbi azonban az utol pillanatokban visszalépett a tornától. Ez azért nem egyszerű mutatvány, mert Casper Ruud vasárnap még Londonban tartózkodott, tehát nagyon-nagyon kevés ideje volt az akklimatizálódásra. A US Open-döntőse túl sokat nem is vár magától ezen a héten...

Úgy érzem, hogy idén nagyon jó szezont futok, így ha becsúszik egy gyengébb verseny Szöulban, az is teljesen rendben van - mondta Ruud a torna előtt.

Nem is volt könnyű rajtja a norvégnak, döntő szett 2-2-ig tartotta vele a lépést a selejtezős Nicolas Jarry, de aztán meghúzott néhány klasszis ütést Ruud és 1 óra 43 percet követően pontot tett a találkozó végére. 

Ruudra a folytatásban sem vár egyszerű feladat, ugyanis a nagyon magabiztosan ütő Yoshihito Nishioka lesz a negyeddöntős ellenfele. A japán srác a US Open előtt ihletett formában játszott, majd megsérült és közel egy hónap kihagyás után a héten tért vissza.

Úgy tűnik azonban, hogy ott tudja folytatni, ahol a sérülése előtt abbahagyta, hiszen Dan Evanst és Taro Danielt egyaránt 2-0-lal küldte haza, utóbbit ráadásul úgy verte el, hogy honfitársának még bréklabdát sem engedett. 

Nézd meg a Hathárom legújabb partnerirodáját és regisztrálj a parádés, akár 120 eurós bónuszért!


Mire fogadjunk? 


Nem mozgott rosszul Ruud az első meccsén, de azért voltak gyengébb periódusai, amikor Jarry agresszív teniszére nem igazán volt válasza. Nishiokának is van olyan játéka, amivel abszolút zavarba hozhatja a norvégot. A japán nem csak nagyon jó az alapvonalcsatákban, de a balkezes adogatása is kifejezetten hatékony, szóval nem egyszerű ellene. 

Tippünk, hogy Nishioka sem marad szett nélkül Ruud ellen. 

{"headTitle":"Casper Ruud - Yoshihito Nishioka","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-09-30 08:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Szett hendikep: Nishioka +1.5","odds":"1.81","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"}]}