Nemzetek Ligája

Alig van tét nélküli meccs az utolsó napokon - erre is figyelj, ha fogadsz!

  • varin

Közel sem mindegy, hányadik helyen végez egy csapat a Nemzetek Ligája-csoportjában.

16 mérkőzést rendeznek még az Európa Liga különböző divízióiban az előttünk álló 48 órában, ahol természetesen már rengeteg kérdés eldőlt. Több kieső és feljutó is biztos, ugyanakkor a látszólag tét nélkül bíró meccsek is nagy jelentőséggel bírhatnak. Ennek pedig az alapja az, hogy a 2024-es Eb-sorsolást a Nemzetek Ligája végeredménye alapján végzik - ezért is lesz például már biztosan első kalapos Magyarország. Lássuk, mely találkozókon mi a tét.


🟢 Bet365 bónuszkód és regisztráció 🟢


A/3-as csoport

Magyarország-Olaszország csoportdöntőt rendeznek, ki ne tudná?! Emellett viszont Anglia-Németország rangadó is lesz, teljesen tét nélkül. Anglia mindenképpen kiesik és második kalapos lesz az Eb-selejtezőn, míg Németország rendezőként biztos résztvevő. A magyar-olasz derbi tehát csak a négyes döntőről "rendelkezik", más tét nincs.

B/3-as csoport

Kisebb meglepetésre Bosznia megnyerte a kvartettet, így jövőre már A-ligásnak mondhatja majd magát. Dzekóék a románokhoz látogatnak, abban a tudatban, hogy ha a finnek verik Montenegrót, szomszédunk mindenképpen kiesik. Ugyan Montenegró biztonságban van, ki mégsem kaphat, mert az rosszabb Eb-selejtezős beosztást jelenten, így ha nem is ki-ki meccs lesz ez, de legalábbis semmiképpen sem alibizés.

Kiesik Románia, ha...

  • Kikap Boszniától
  • Döntetlent játszik Boszniával és Finnország vagy pontot szerez vagy nem kap ki legalább öt góllal
  • Megveri Boszniát, de Finnország is legyőzi Montenegrót

C/4-es csoport

A már kiesett Gibraltár a már feljutott Grúziát fogadja, ennek a meccsnek semmi tétje nem lesz, viszont az Észak-Macedónia-Bulgária találkozón várhatunk keménykedést, hiszen a 2. hely a 4. kalapról dönthet. 

D/2-es csoport

A játéknap legkevésbé érdekes meccsét San Marinóban rendezik. A miniállam pont és gól nélkül áll, míg Észtország már feljutott - ez a 90 perc tehát semmilyen téttel nem bír. Erre egyébként akad egy logikusnak tűnő ingyenes tipp Logibeten.

A/2-es csoport

Két parádés ki-ki meccs lesz ebben a kvartettben, hiszen Portugália és Spanyolország az első helyért, Svájc és Csehország a kiesés elkerüléséért vív meg egymással. Utóbbi esetében a kalapbeosztás is múlhat a végeredményen, szóval két remek 90 perc vár ránk.

3784536

B/1-es csoport

A helyzet pontosan ugyanaz, a kedd esténk remek lehet izgalom szempontjából. Az ukránok a skótokat fogadják semleges pályán - ennek a tétje a feljutás -, míg Örményország Írországba látogat, hogy egy győzelemmel kivívja a bennmaradást. Az íreknek egy hazai fiaskó a C-divíziót jelentené, ami azért nagyon csúnya blama lenne.

3784539

B/2-es csoport

Oroszország kizárása kevés nyitott kérdést hagyott, viszont az utolsó meccs, vagyis az Albánia-Izland egy rendkívül sokat érő 2. kalapot dönt majd el.

B/4-es csoport

Itt is két mini-döntőről beszélhetünk, Svédország-Szlovénia meccs lesz a C-liga elkerüléséért (itt a skandinávoknak nyerniük kell), míg Norvégia-Szerbia rangadó lesz a legjobbak közé jutásért. Utóbbi meccsen Haalandék vannak jobb helyzetben, akiknek a szerbiai siker okán elég az x.

C/2-es csoport

Görögország feljutása biztosított, a Koszovó, Észak-Írország, Ciprus hármasból viszont még bármelyik kieshet. Az északírek a görögök vendégei lesznek, míg Koszovó fogadja Ciprust, viszont a szigetországiaknak eléggé gyenge a gólkülönbségük, szóval szerzett pont nélkül nem lesz 2-3. hely.

Ebben a kvartettben talán az a legnagyobb kérdés, hogy Görögország ledobja-e a pontot Észak-Írországnak, hiszen Steven Davis fiai egy döntetlennel mindenképpen bennmaradók.

bet365