Úszás

98. érmére hajt Hosszú Katinka, ennél jobb tippet nem találsz a döntőjére!

  • Cipolla

Kedd délután a női 200 méteres vegyesúszás döntőjét rendezik, de Milák is Eb-címért megy.

Sűrű program elé néz a magyar küldöttség kedd délután, miután három számban is van magyar döntős, ráadásul az egyéni számokban két-két fővel. Férfi 200 méter pillangón Milák Kristóf mellett Márton Richárd is kvalifikált a döntőre, utóbbi ráadásul egyéni csúccsal.

Milák Kristófnak a legerősebb számában nyugodtan mondhatjuk, hogy nem nagyon van ellenfele, a fogadóirodák szorzót sem kínálnak a győzelmére annyira borítékolható. Klub- és edzőtársa Ricsi azonban akár az érmet is megcélozhatja, de Alberto Razzetti és Noe Ponti is esélyesebb nála a dobogóért folyó harcban. A két magyar a 4*200 méteres férfi gyorsváltóban már bezsebelt egy aranyat, Milák pedig emellett gyűjtött egy aranyat (100m pillangó) és egy ezüstöt is (100m gyors). Márton kapcsán nagy kérdés tud-e még faragni az idejéből, mindenesetre, ha be tudna menni 1:55 alá, az könnyen lehet, hogy érmet jelentene.

Milák egyetlen ellenfele ismét a világcsúcsa lehet, de a jóval keményebb program illetve a gyengébb mezőny okán nem tűnik reálisnak, hogy megszorítsa a budapesti idejét.

Fotó: MTI

A női 200 méteres vegyesúszásban is két magyarnak szurkolhatunk. Sebestyén Dalma nyolcadikként csúszott be a döntőbe, míg Hosszú Katinka magabiztosabban, futamgyőztesként hozta az elődöntőjét, ezzel az összesített lista harmadik helyét foglalja el a finálé mezőnyében.


>100%-os befizetési bónusz + 10. 000 HUF értékű ingyenes fogadás<


Hosszú célja egyértelműen, hogy első emberként 100 (!) darab érmet bezsebeljen a kontinens- vagy világviadalokon, az eddigi római kirándulása alatt egyet tett hozzá a terméshez, amivel már csak háromra van az áhított céljától.

Látva azonban Katinka formáját, nehéz dolga lesz a kedvenc számában megszerezni a következő érmet.

400 méteres vegyesen 4:45-ös idővel esett ki, tehát majd' 19 másodperccel elmaradva az egyéni csúcsától, ami a világcsúcs is. A 4*200 méteres gyorsúszás váltóval ugyan a harmadik helyre bejött a magyar csapat, de Katinka úszta a leggyengébb időt, így a budapesti vb-hez képest is visszább esett a háromszoros olimpiai bajnok formája.

Az Unibet a fej-fej melletti piacán épp egy ellentétes utat bejáró versenyzővel, nevezetesen Marrit Steenbergennel rakta össze a keddi döntőre. Nem kérdés, hogy Katinka a nagyobb név, de amellett sem lehet elmenni, hogy a holland sokkal jobb formában van jelenleg. 

Ráadásul Hosszú kedd délelőtt a 200 méteres pillangóúszás előfutamon is indult, valamint bevállalta a 4*200 méteres mixed gyorsváltó számát is. A váltó döntőjében természetesen nem fog úszni, de ha érmet nyernek a magyarok, neki is jár egy érem. Ez a kemény délelőtt pedig még fáradtabbá teheti az egyébként sem jó formában levő versenyzőt.

Az elődöntőben Steenbergen bő két tizedet adott Hosszúnak, de a budapesti vb-n is 2:10-ig jutott, ami jelenleg két másodperccel jobb, mint amit az elődöntőben ment. Négy Eb-aranyérmet is begyűjtött már Rómában a holland lány (100m gyors, 200m gyors, 4*100m mixed gyors, 4*200m gyors), így a formája adott, kedden nem úszott pluszban, így nem lehet kérdés, hogy Katinka előtt fog végezni a döntőben.

Katkában nem maradt sok, 2:12 alá szinte biztos, hogy nem fog bemenni, amivel nem sok esélye lesz a holland lány ellen, így beszállunk az Unibet szorzójára. A szorzó már bőven esésnek indult, az 1.40 körüli odds is azonban még játszható, miután nehezen elképzelhető, hogy bukjon a tipp.

{"headTitle":"Női 200m vegyesúszás","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-08-16 18:17","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Steenbergen - Hosszú: Steenbergen","odds":"1.38","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
unibet