Tenisz

Bajos lehet a továbbjutás a korábbi wimbledoni döntősnek

  • Cesc18

Montrealban korán kiesett Matteo Berrettini és Cincinnatiben sem vár rá könnyű rajt a hazai Frances Tiafoe ellen.

Nem sikerült túl fényesen a debütálás Montrealban a világranglista-14. Matteo Berrettininek, hiszen rögtön az első mérkőzésén búcsúzni kényszerült, igaz attól a Pablo Carreno-Bustától kapott ki, aki végül egészen a döntőig menetelt. 

A spanyol ugyan extrát nyújtott, de ettől függetlenül Berrettinitől nem volt túl biztató, hogy egyrészről több ki nem kényszerített hibája volt, mint nyerő, másrészről a második szervái mögött mindössze 28%-ban tudta megnyerni a pontokat. 

Nincs mondjuk könnyű időszak az olasz mögött, hiszen azok után, hogy sérülés miatt kihagyni kényszerült a komplett salakszezont, koronavírus fertőzés miatt le kellett mondania a wimbledoni tornát is. 

Pedig nagyon jó formában tért vissza - Stuttgartban és Queen's Clubban egyaránt nem talált legyőzőre - és Wimbledonban az egyik legnagyobb kihívója lett volna a későbbi bajnok Novak Djokovicsnak. Duplán peches volt egyébként Berrettini, hiszen nem csak egy jó eredmény lehetőségéről kellett lemondania, de ugye pontokat sem osztottak Londonban, így a füves pályás Grand Slam-tornát követően kicsúszott a top 10-ből. 

Nagyon nehéz volt...Egyedül voltam karanténban, nem tudtam kit megölelni, nem tudtam kivel filmezni. Próbáltam végig pozitív maradni és a jövőre gondolni. 

Berrettini célja egyértelműen az lehet, hogy a Roland Garros és Wimbledon kihagyása után az év utolsó Grand Slam-versenyére, a US Openre a lehető legjobb formába kerüljön. Ehhez meccseket kellene nyernie, de azért nem megy ez olyan egyszerűen. Cincinnatiben sem volt annyira szerencsés a sorsolásnál, hiszen Frances Tiafoe személyében egy jó formában ütő ellenfelet kapott. 

Az amerikai srác éppen a nyáron kapta el a fonalat és Wimbledonban pályafutása során először a legjobb 16 közé jutott, míg az elmúlt hetekből van már egy elődöntője és egy negyeddöntője. Az előző két tornán Taylor Fritznek és Nick Kyrgiosnak is vért kellett izzadnia ellene, utóbbinak olyannyira, hogy öt meccslabdája is volt Tiafoe-nak. 
 

Mire fogadjunk?


Egyáltalán nem lehet tehát nyugodt Berrettini, mert az amerikai nagyon veszélyes ellenfél, ráadásul ugye hazai pályán játszik majd, ami mindig plusz energiát jelent. Az olasznak ráadásul semmi értelmes eredménye nincs Cincinnatiből, hiszen három éve az első körben betlizett, míg tavaly ugyancsak majdnem megégett az első meccsén, majd utána viszonylag simán kiesett. 

Ha Berrettininek sikerül is emelnie a játéka színvonalán Montrealhoz képest, akkor sem valószínű, hogy könnyedén át tudja rágni magát az amerikain. Egy +2.5-ös hendikep jól mutat Tiafoe-ra, hiszen ez elbírja, ha két tie-breakben kikap, ami azért Matteo ellen mindig benne van a pakliban. 

{"headTitle":"Matteo Berrettini - Frances Tiafoe","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-08-15 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Tiafoe +2.5 játék hendikep","odds":"1.90","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
Miért az Unibet? 
✅ Akár 20. 000 HUF értékű üdvözlő bónusz az új játékosoknak
✅ 10. 000 HUF ingyenes fogadás
✅ Fogadásépítő alkalmazás
✅ Ingyenes fogadási lehetőségek a legnagyobb meccsekre
✅ Labdarúgás nyereménynövelő kombi fogadásokhoz
✅ Speciális fogadások a magyar és a külföldi bajnokságokra
✅ Élő képes közvetítések
>>>CSATLAKOZOM AZ UNIBETHEZ<<<