Tenisz

Ajjaj, mire fogadjunk, ha két bundás teniszező találkozik?

  • varin

Furcsa párosítást produkált az élet Hamburgban, ahol egy grúz és egy orosz teniszező randevúzik.

Néhány nappal ezelőtt robbant a "bundabomba", amelyben ezúttal két igencsak neves teniszezőt hoztak kapcsolatba illegális tevékenységgel. A grúz Nikoloz Basilashvili és az orosz Aslan Karatsev neve is felmerült egy fehérorosz tréner, Yegor Yatsyk kapcsán, aki ellen nyomozás folyik, így a top50-es játékosok is érintettek lehetnek a manipulálásban. Furcsa véletlent produkált az élet, hogy a hírek megszellőztetését követően pár nappal már játszhatnak is egymás ellen.

{"headTitle":"Nikoloz Basilashvili-Aslan Karatsev","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-07-19 10:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Basilashvili","odds":"2.1","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Karatsev","odds":"1.72","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

A ZDF múlt heti cikke szerint Karatsev egy 2019-es és egy 2020-as mérkőzést bundázott meg, míg Basilashvili esetében egy páros mérkőzés keltette fel a szervek érdeklődését, melyen Fucsovics Marci is pályára lépett. Mivel a nyomozás még jelenleg is tart, a teniszezők pályára léphetnek a hamburgi tornán, ahol az első fordulóban eldönthetik, ki a "jobb bundás".

Persze az elmúlt napokban mindkét játékos megszólalt, ám mondandójuk sok érdekességet azért nem tartalmazott.

A teniszezők nyilatkozata
"Nem hallottam semmit az egész ügyről, fogalmam sincs, miről beszélnek. Muszáj ilyen hülyeségeket kommentálnom? Már nem az első, hogy valami ilyesmivel hoznak össze..." - Karatsev
"Múlt héten értesültem róla, hogy a német médiában bundavádakkal illettek meg többek között engem is. Visszautasítok minden ilyen állítást és kezdeményeztem a hamis vádakkal szembeni megtorlást, ugyanis ezek a hazug információk nagyon sok mindenkinek árthatnak" - Basilashvili

Az ártatlanság vélelme persze mindenkit megillet, ugyanakkor különösen a grúz játékos már nagyon sokadik alkalommal jelenik meg a sportsajtóban, mint bundázással vádolt játékos, habár komolyabb eltiltást eddig még nem kapott.

Kettejük meccsén ezúttal az alacsonyabban rangsorolt Karatsev a favorit, aki a bastadi tornán két mérkőzést is tudott nyerni, majd végül a tornagyőztes Cerundolótól esett ki. Basilashvili viszont feladni volt kénytelen meccsét Hugo Gaston ellen, így esetében azért kérdéses, milyen állapotban érkezik Hamburgba.

Kettejük mérlege a grúznak kedvez, 4-1-re vezet az egymás elleni összevetésben, de ezen meccsek mindegyike több, mint 7 évvel ezelőtt történt, így kiindulási alapot nem adhat.

Nyilván felesleges abból kiindulni, hogy két ilyen játékos biztosan bundázik, de azért összegyűjtöttünk a tippajánlók közé néhány vaskosabb szorzót, amelyek egy "huncut" meccsen még akár zöldülhetnek is.

{"headTitle":"Nikoloz Basilashvili-Aslan Karatsev","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-07-19 10:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"3 szett lesz","odds":"2.37","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Karatsev hátrányból nyer","odds":"8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Basilashvili hátrányból nyer","odds":"9","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"6-0 lesz az első szett valemlyik játékosnak","odds":"26","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}