Átigazolás

Cristiano Ronaldo nagyon menne, de nem látni, hogy hova tudna

Cristiano Ronaldo közölte a Manchester United vezetőségével, hogy távozni szeretne.

Az angol The Times szombaton exkluzív hírként számolt be arról az értesüléséről, mely szerint Cristiano Ronaldo közölte a Manchester United vezetőségével, hogy "eljött az ideje a távozásának". 

A 37 éves Ronaldo legfőbb indoka az volt, hogy jövőre nem játszhat a Bajnokok Ligájában, miután a Vörös Ördögök csak a hatodik helyen zártak a legutóbbi Premier League-ben, így pedig az Európa Ligában játszhatnak az ősszel. CR7 azonban még soha nem játszott az EL-ben és szándéka szerint nem is fog. 

A portugál klasszis tavaly nagy reményekkel tért vissza egykori sikerei helyszínére, miután úgy érezte, a Manchester United kerete elég erős ahhoz, hogy a legnagyobb címekért küzdhessen. Csakhogy időközben kiderült, hogy a MU nincs olyan állapotban, hogy felvegye a versenyt a legjobb csapatokkal, ennek következményeként pedig a nyártól új időszámítás kezdődik az Old Traffordon. Bár az új tréner, Erik ten Haag úgy fogalmazott, hogy számít Ronaldo szolgálataira, a tar mesterről köztudott, hogy szívesebben dolgozik sikerre éhes fiatalokkal, mint rutinos rókákkal és mivel ezúttal egy új csapat építését kapta feladatául, kérdőjeles Cristiano Ronaldo szerepe a jövőbeli Unitedben. 

Elképzelhető, hogy Ronaldo is így látja, ezért is kérte a klub elöljáróitól, hogy ne gördítsenek akadályt a távozása elé és amennyiben érkezik ajánlat a játékjogáért, akkor azt a United fogadja el. 

Ronaldo szerződése jövő nyáron jár le az Álmok Színházában, piaci értékét pedig 30 millió euróra becsülik, de alighanem ekkora összeget már nem kell fizetnie leendő csapatának. 

Persze nagy kérdés, hogy melyik lenne az a csapat. Ronaldo kritériuma a Bajnokok Ligája, így csak olyan együttesek jöhetnek szóba, amelyek ősszel az elitligában szerepelnek. 

Elsőként a Chelsea nevét dobta be az angol sajtó, miután Lukakut visszaadták az Internek, így egy hely megüresedett a támadók között. A londoniak a nyári tulajváltás miatt valóban opciót jelenthetnek, hiszen az új vezetőség akár egy jó belépőnek is gondolhatja a portugál klasszis megszerzését.

Sokat cikkeztek a Bayern München érdeklődéséről is, mivel minden bizonnyal Robert Lewandowski elhagyja a bajorokat. A német rekordbajnok azonban már közölte, hogy nem érdekli őket Ronaldo, mivel nem 37 éves játékosokkal képzelik el a jövőt.

A napokban viszont váratlan helyről érkezett érdeklődés, az olasz Serie A-ban szereplő Napoli részéről. A dél olaszok a BL-ben játszanak, Ronaldo pedig jól ismeri az olasz bajnokságot, szóval akár ez egy nyerő üzlet is lehet mindkét félnek, ugyanakkor egy nápolyi szerződés még nem garantálja CR7-nek, hogy jövőre újra trófeát nyerhet. 

A szurkolók vágyakozásainak része a francia PSG is, amely éppen Neymar eladására készül.

Ha tényleg elmegy a brazil, akkor megnyílhatna az út Ronaldo előtt, és összeállhatna a Messi-CR7-Mbappé trió, amely marketing szempontból biztosan minden idők legerősebb támadósora lenne. 

 

Mit mondanak az oddsok? 

Az angol Betfair szorzói alapján meglehetősen tanácstalanok a szakértők, hiszen a Bayern Münchenre, mint lehetséges következő csapatra kínálják a legkisebb szorzót, holott a németeknek nem kell CR7. A Chelsea-re hatszoros szorzón lehet fogadásokat kötni, a PSG 13, a Sporting 15-szoros szorzót kapott itt, miközben az Unibetnél csak nyolcszoros oddsa van Ronaldo anyaegyesületének. 

A Lisszabonba való visszatérést Ronaldo egyébként már többször megpendítette, de a portugál csapatba való igazolásával egyben lemondana arról, hogy a legnagyobb címekért küzdjön, így azért mi arra tippelnénk, hogy ezzel a hazatéréssel még 1-2 szezont szeretne még várni a támadó. 

{"headTitle":"Cristiano Ronaldo aláír 2022.09.03-ig ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Chelsea ","odds":"6.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"455"},{"eventTitle":"PSG ","odds":"13.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"455"},{"eventTitle":"Sporting ","odds":"15.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"455"},{"eventTitle":"Newcastle United ","odds":"26.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"455"}]}