Átigazolás

Mennyi igaz Neymar távozási szándékából?

Spanyol sajtóhírek szerint Neymar hajlandó lenne távozni a PSG-től, de a Premier League-be nem szívesen játszana. Viszont csak angol klubok tudják őt megfizetni.

Szerdán szaladt végig a hír a nemzetközi sportsajtóban, hogy a PSG elnökének pikírt nyilatkozata után Neymar erősen fontolóra vette a távozását. A párizsi klub első embere, Nasszer al-Kelaifi egy hét eleji sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a keret minden egyes tagjától sokkal többet várnak a következő szezonban. Bár Neymar nevét nem emelte ki, elég egyértelműen a brazil támadóra célozgatott, amikor például úgy fogalmazott, hogy "változtatnod kell, hogy elkerüljenek a sérülések, az eltiltások és a szabálytalanságok, amelyek megváltoztatják a játékot.

A spanyol RCM Sport ezek után írta meg értesüléseit, mely szerint Neymarnál kiverte a biztosítékot az elnök odamondása, ezért állítólag azt fontolgatja, hogy lelép a PSG-től. Állítólag a klubvezetők is hajlandóak lennének a váltásra, hiszen Neymar távozásával komoly anyagi elkötelezettségektől szabadulnának meg.

Az első neveket már be is dobták a lehetséges következő állomásként, nem meglepő módon a PL-ben szereplő Chelsea és a Manchester United érdeklődéséről hallani. Előbbinél Neymar azzal a Thomas Tuchellel dolgozhatna együtt, aki a PSG-nél is volt a főnöke és Neymar talán a legjobb szezonját játszotta a német mester irányítása alatt; a Manchester Unitednél pedig együtt játszhatna Cristiano Rolandóval.

Neymar távozása viszont közel sem egyszerű projekt, a szerződésében állítólag van egy záradék, miszerint az eredetileg 2025 nyaráig szóló megállapodása 2022. július 1-jén automatikusan meghosszabbodik 2027-ig, így a párizsiaknak sietniük kellene az eladásával.

Ráadásul komoly szűrőt jelent az is, hogy Neymar fizetési igényét gyakorlatilag csak angol klubok tudják fizetni, viszont a brazil támadó többször elmondta, hogy egyáltalán nem érdekli a Premier League világa és nem szeretne az angol bajnokságban játszani.

Harminc évesen azért még korai lenne elhagynia Európát, így nagy kérdés, hogy lesz-e ebből a klubváltásból valami, vagy esetleg szép lassan lecsillapodnak az indulatok és minden marad úgy, ahogy most van.

 

Mit mondanak a fogadóirodák?

Több teremben is kínálnak piacokat Neymar jövőjére, de az Unibet és a Betfair szorzói között tetemes különbségeket lehet felfedezni. A Chelsea - mint lehetséges következő klub - mindkét bukinál 6-szoros szorzóval fogadható, de például a Juventus az egyiknél 5-szörös, a másiknál 15-szörös pénzt érhetne. Ha abból indulunk ki, hogy a Barcának nincs pénze Neymarra és angol csapatok nem jöhetnek szóba, akkor az Öreg Hölgy is képbe kerülhet.

Azért a magas szorzókból is látható, hogy Neymar távozása közel sem vehető készpénznek, az Unibet 1.15-ös szorzót kínál arra vonatkozóan, hogy a brazil szeptemberben is a PSG mezében játszik majd.

{"headTitle":"Neymar klubja ekkor 2022.09.01. ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-08-31 00:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Juventus ","odds":"5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Juventus ","odds":"15","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"455"},{"eventTitle":"Chelsea ","odds":"6","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"455"},{"eventTitle":"Manchester United ","odds":"12","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Barcelona ","odds":"15","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Newcastle United ","odds":"17","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}